Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De unde se pot cumpăra pomi de Crăciun în Cluj-Napoca

Crăciunul se aproprie cu pași repezi, iar cu prilejul acestei sărbători există tradiția împodobirii brazilor, un element decorativ care ajută oamenii să intre mai ușor în atmosfera de sărbătoare specifică acestei perioade a anului.

De Crăciun în casele fiecărei familii se va găsi un brad împodobit fie că este natural sau artificial. Brazii de Crăciun şi-au făcut apariția și în Cluj-Napoca şi își așteaptă cumpărătorii.

Brazi pentru orice cumpărător

Pomii de Crăciun sunt de toate felurile, cu crengi mai rare, mai dese, de toate dimensiunile şi pentru toate buzunarele. Printre cei mai comuni pomi de Crăciun se află bradul și molidul, însă, în ultimii ani la modă au devenit și brăduții artificiali.

În alegerea pomilor de Crăciun, totul depinde de cumpărător: cum dorește să arate bradul său de Crăciun și ce sumă de bani este dispus să ofere pentru el. Prețul unui brad este stabilit în funcție de dimensiunea lui și de cât de bogat (în ramuri) este acesta. Arborii se pot găsi la diferite dimensiuni, iar prețurile lor pornesc de la 20 de lei şi pot ajunge până la 250 – 300 de lei.

În Cluj-Napoca, pomi naturali se pot cumpăra din Piața Abator și din fața pieței agroalimentare din cartierul Grigorescu. De asemenea, aceștia se găsesc spre comercializare și în marile magazine de bricolaj din oraș, precum: Dedeman, Merlin Leroy sau Praktiker, dar și în supermarketurile Cora sau Auchan.

Peste 33.000 de pomi de Crăciun de la Romsilva

În ceea ce privește pomii de Crăciun scoși la vânzare de Regia Naționale a Pădurilor (Romsilva) la nivelul întregii țări, în 2015 sunt disponibili 33.383 de pomi de Crăciun, dintre care 21.476 de brazi și 11.907 molizi. Aceștia pot fi achiziționați la prețuri între 20 şi 30 de lei pentru brazi (cu înălțimi între 0,7 şi 3 metri) şi între 10 şi 20 de lei pentru molizi.

Recoltarea pomilor se va face din regenerările naturale cu o densitate excesivă, prin efectuarea de operațiuni culturale ce au ca scop crearea unor arborete durabile, ce urmăresc promovarea speciilor adaptate condițiilor staționale, precum şi din culturi specializate de unde se recoltează an de an pomi de Crăciun, în vederea satisfacerii nevoilor populației în perioada sărbătorilor de iarnă”, a precizat Romsilva.

Pomii de Crăciun sunt valorificați de direcțiile silvice din cadrul regiei, prin ocolele silvice din subordine. Romsilva administrează aproximativ 3,2 milioane de hectare de fond forestier proprietate publică a statului, respectiv 49 la sută din fondul forestier național.

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *