Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Platformă educațională gratuită, realizată de un grup de antreprenori clujeni

Un grup de tineri antreprenori din Cluj-Napoca au realizat o platformă online gratuită prin care părinții pot monitoriza în timp real situația școlară a copiilor lor.

Este vorba despre programul Softschool, creat special pentru a răspunde nevoilor actuale ale sistemului de învățământ românesc, în condițiile în care majoritatea instituțiilor de stat sau private tind să se digitalizeze.

Suntem un grup de tineri care am investit 7 ani într-un proiect prin care lucrurile se pot schimba în educația din România. Venim astfel în sprijinul comunității prin implementarea unei soluții gratuite care permite gestiunea procesului de învățământ, asigură transparența întregului proces și monitorizează situația școlare în timp real”, a declarat Simion Negrea, fondatorul proiectului.

Catalog online

Sistemul „Softschool” poate fi considerat ca fiind un „catalog online”, acesta acoperind nevoile de gestiune integrată a documentelor și activităților școlare și preșcolare, precum și facilitarea comunicării cu părinții.

Potrivit realizatorilor săi, printre cele mai importante caracteristici ale platformei se află cea de notificare în timp real cu privire la notele, absențele sau orarul elevilor, facilitarea comunicării între între părinți, profesori, elevi, extragerea de rapoarte și simplificarea proceselor de comunicare dintre instituțiile de învățământ, monitoriza cazurile sociale de către diverse instituții. De asemena, prin intermediul ei se pot realiza parteneriate cu angajatorii, pentru stagiile de practica sau viitoare locuri de muncă sau se pot alege și gestiona într-un mod ușor și transparent a firmelor care oferă servicii conexe celei educaționale, precum: ședințe foto și video (pentru final de an, diferite spectacole etc.), excursii sau alte oferte de activități extrașcolare.

Cum funcționează platforma?

Modul de utilizare a platformei este foarte simplu. Fiecare parte implicată în procesul de învățământ (elev, profesor, diriginte, părinte, tutore etc.) primește un nume de utilizator și o parolă, urmând să aibă acces doar la situația care îl implică pe el (din punct de vedere legal și procedural). Astfel, fiecare utilizator va face parte dintr-un tot unitar care le va facilita procesul educațional, atât în ceea ce privește cunoașterea situației școlare, dar mai ales pe partea de transparență și de implicare în toate procesele instituțiilor școlare și preșcolare.

Părinții vor avea acces la informațiile de bază, precum lecțiile deschise, orar, situație școlară, activități extrașcolare și vor avea posibilitatea să comunice în timp real prin intermediul aplicației cu profesorii/diriginții sau chiar cu directorul instituției.

În plus, dezvoltatorii programului educațional s-au gândit și la necesitățile logistice necesare implementării lui. Astfel, instituțiile care vor face parte din proiectul Softschool vor primi tablete care practic vor „dubla” catalogul clasic.

După repetate încercări de a implementa un catalog școlar on-line, am decis că nevoile din sistem sunt mult mai mari. Prin urmare, după cercetări detaliate și după o serie de întâlniri cu reprezentanții școlilor, cu părinți și cu elevi, dar și cu factori decizionali din administrația locală, am adus numeroase îmbunătățiri atât ca funcționalitate cât și ca utilitate imediată prin soluția Softschool”, mai transmit dezvoltatorii programului educațional.

Aceștia mai transmit și faptul că programul SoftSchool va fi lansat gratuit anul viitor, către toate instituțiile publice de învățământ din țară.

Cover -
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *