4 superstiții de Crăciun

Te-ai gândit vreodată care sunt ritualurile și superstițiile din apropierea sărbătorilor? Speri ca anul 2017 să fie unul bun și liniștit, îmbelșugat și plin de sănătate? Marea majoritate dintre noi se gândește la viitor, respectiv la totalitatea planurilor pe care să le realizeze până în prima zi a lunii Ianuarie. Cu toate acestea, puțini sunt cei care reușesc să trăiască prezentul și să ia în calcul că, din neatenție, pot strica începutul fără să-ți dea seama. Având aceste motive în minte, rămâi cu noi și descoperă cele 4 superstiții de Crăciun pe care să le eviți înainte de anul nou!

  1. Curățenia și gunoiul în zilele de Crăciun

Cele două zile de Crăciun sunt zile de sărbătoare, momente sfinte care trebuie tratate ca atare. De aceea, în această perioadă nu se spală, nu se coase, nu se face curățenie și nu se aruncă gunoiul! Odată ce pui mâna pe treabă, cu siguranță anul 2017 nu va fi unul prielnic pentru tine. Pe de altă parte, în cazul în care iarna este mai mult tomnatică, iar frunzele împânzesc aleea, le poți aduna fără prea mult efort și depozita lângă pomi, cu scopul de a fi roditori în anul ce vine.

  1. Deschide ușa unui bărbat

În ziua de Crăciun, prima persoană care pășește pragul casei tale trebuie neapărat să fie un bărbat. Adițional, dacă acesta este brunet sau șaten, norocul se va instala la tine acasă în 2017. Pe de altă parte, dacă prima persoană care îți intră în casă în prima zi de Crăciun este femeie sau un bărbat roșcat, ghinionul se află în proximitatea ta pe tot parcursul anului 2017.

  1. Bradul, în același loc, la aceeași oră

În fiecare an, bradul de Crăciun trebuie să nu lipsească din casa ta. Dacă vrei să ai noroc pe tot parcursul noului an, poziționează bradul în același loc ca și în dățile trecute, preferabil la aceeași oră. Prin intermediul acestei strategii, te vei putea bucura de un parcurs lin și liniștit în noul an.

  1. Recuperează lucrurile împrumutate

O superstiție de Crăciun face referire la lucrurile pe care le-ai împrumutat, lucruri care trebuie recuperate înainte de Ajunul Crăciunului. În caz contrar, se spune că vei pierde în continuare numeroase obiecte și lucruri pe care nu le vei mai putea obține nicicând. Astfel, pentru a te asigura că ai parte de tot ce este mai bun în noul an, evită cele 4 superstiții Crăciunul acesta – și în fiecare an de acum încolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.