6 mituri despre Black Friday

La fel ca în cazul multor altor lucruri faimoase, ziua de Black Friday a adunat în jurul ei povești ale căror versiuni variază de la țară la alta și de la o persoană la alta. Unele dintre aceste povești au câștigat tot mai multă credibilitate și au ajuns să fie considerate adevăruri absolute, când de fapt ele induc în eroare publicul.

Iată mai jos o listă de mituri care se învârt în jurul zilei de Black Friday, valabile atât la americani cât și la noi.

1. Reducerile încep exact în Vinerea Neagră

De fapt, marile magazine reduc prețurile cu o perioadă bună înaintea zilei de Black Friday, mai ales în România. Fiți pe fază pentru oferte chiar și cu două săptămâni înainte sau o săptămână după. De exemplu Altex.ro

oferă reduceri in perioada toata luna octombrie sau evoMag.ro  oferă reduceri in perioada 20 octombrie.

2. Magazinele au stocuri uriașe la produsele cu reduceri

Deși prețurile vor fi mai mici decât de obicei, numărul produselor disponibile în fiecare categorie nu este atât de mare pe cât s-ar putea crede, motiv pentru care stocurile se pot epuiza destul de rapid. Anul trecut la eMag.ro au fost stocuri de produse care s-au epuizat in câteva minute, de aceea e bine să ştiti câteva regului despre cum să te pregăteşti pentru reducerile de Black Friday.

3. Shoppingul fizic de Black Friday este periculos

Există destule cazuri în care oamenii se iau la bătaie sau se calcă în picioare în magazine, dar cei mai mulți dintre cumpărătorii care vor intra în magazinele fizice în Vinerea Neagră nu vor întâmpina asemenea cazuri. Asta nu înseamnă că nu există acest risc. Shopping-ul din magazinele online este lipsit de astfel de riscuri.

4. De Black Friday toate reducerile sunt cele mai bune din an

Nu e chiar așa. Deși unele prețuri sunt într-adevăr foarte mici, retailerii nu taie din toate chiar atât de mult pe cât ar vrea să credem noi, cumpărătorii. Așa că verificați cât de mari sunt reducerile înainte de a cumpăra și asigurați-vă că merită investiția.

5. Trebuie să aștepți în rând la magazine pentru cele mai bune oferte

Fals. Caută aceleași produse online și nu va trebui să ieși din casă. Asta, desigur, dacă rezistă serverele magazinelor la traficul uriaș din perioada respectivă.

6. Toate prețurile afișate sunt cele reale

Este important să nu credeți pe cuvânt orice vi se spune și orice vedeți. Verificați prețul de două ori înainte să plătiți, mai ales online, deoarece magazinele pot afișa un preț la prezentarea produsului și altul la plata propriu-zisă. In online, e recomandat să se facă o verificare a produsului respective in 2-3 site-uri similare, vezi lista magazinelor online participante la Black Friday 2015

Mai știți și voi alte mituri despre Vinerea Neagră?

Citiți și 10 curiozități despre Black Friday și lista magazinelor online participante la Black Friday.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here