Search
Generic filters
Exact matches only

Curiozități despre cosmetice

Produsele cosmetice sunt utilizate de toți dintre noi. Fie că ne referim la produse de machiaj sau la cele de îngrijire și igienă, toți am interacționat într-un fel sau altul cu acestea. Pentru că sunt atât de diverse și utilizate, m-am gândit să vă amuz cu câteva date interesante despre cosmetice.

  1. Cuvântul „cosmetic” vine din grecescul „kosmos” și înseamna pentru grecii antici „podoabă, ornament, ordine”. O altă variantă de derivare este și cuvântul „kosmeticos” ce înseamnă „măiestrie în împodobire”
  2. Primele cosmetice au fost folosite în Egipt. În Egiptul antic erau fabricate cosmetice din minereuri de cupru și plumb și erau folosite de toată lumea, indiferent de statut sau sex, pentru că se credea că produsele cosmetice au proprietăți magice. Egiptenii își conturau ochii cu kohl negru și foloseau farduri în nuanțe de albastru și verde.
  3. Oja a fost inventată în China. Exista deja un ritual de pictură a unghiilor cu Henna la egipteni, însă chinezii sunt cei care au inventat lacul de unghii dintr-un amestec de ceară de albine, albuș de ou, gumă și pudră colorată (pigment).
  4. Gheișele japoneze foloseau excremente de privighetoare ca exfoliant. Japonezele își făceau o mască din fecale de privighetoare pe care o lăsau să se usuce pe față. Aceasta avea proprietăți exfoliante și pregătea tenul pentru vopseaua ce urma să fie aplicată. Această practică este executată și în zilele noastre de unele femei.
  5. Coco Chanel a adus bronzatul la modă după ce s-a întors bronzată de pe o croazieră. Apoi industria cosmetică a inundat piața cu produse autobronzante. La polul opus, în Asia, produsele în vogă erau cele de albire a pielii.
  6. Unele companii folosesc solzi de pește uscați și măcinați pentru a adăuga sclipici în fardurile de pleoape.
  7. Termenul „ingrediente naturale” înseamnă că acele ingrediente au fost extrase direct din plante sau produse animale.
  8. Cea mai populară leziune făcută cu cosmetice este zgârierea ochiului cu un creion dermatograf.
  9. Părul de la subraț a fost numit „nefeminin” prima dată în 1915 de o companie de lame de ras, după ce o femeie a apărut pe coperta unei reviste fără păr la subraț.
  10. Testat dermatologic nu înseamnă neapărat un lucru bun. Dacă un produs a fost testat dermatologic nu înseamnă neapărat că a trecut toate testările, ci doar că aceste teste au fost aplicate pe produs.

Citește și curiozități despre muzică.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *