La ce se folosește uleiul de cocos

În ultima vreme, tot mai multă lume vorbește despre beneficiile uleiului de cocos și descoperă metode noi de a-l folosi, atât în scopuri alimentare, cât și cosmetice. Totuși, este uleiul de cocos cu adevărat un produs minune sau sunt exagerate efectele acestuia? Hai să descoperim împreună care sunt utilizările uleiului de cocos care chiar merită să fie folosite!

Ce este uleiul de cocos?

Uleiul de cocos este extras din nuca de cocos, prin diferite metode de presare. Acesta este găsit în magazine în variantă solidă (cunoscut și ca unt de cocos), dar el se lichefiază atunci când intră în contact cu temperatura corpului sau cu temperaturi mai înalte.

Pentru gătit

Cel mai evident mod în care poate fi folosit uleiul de cocos este pentru a găti. Este folosit, în orice rețetă, datorită aromei, dar și datorită faptului că are un punct de fierbere ridicat. Este un ulei care are în proporție de 90% din compoziție grăsimi saturate. Datorită unor proprietăți chimice ale sale, grăsimile din uleiul de cocos merg direct spre ficat, unde sunt transformate de către organism într-o sursă de energie, folosind cetone (compuși organici care ajută la arderea grăsimilor pentru energie). Din acest motiv, diverse studii arată că uleiul de cocos poate fi benefic, atunci când este ingerat, pentru a îmbunătăți colesterolul și bolile cardiovasculare, memoria (în special în cazul bolilor degenerative precum Alzheimer) sau greutatea corporală.

Pentru a hidrata pielea

Unele persoane cu piele uscată folosesc uleiul de cocos pentru a-și hidrata pielea. Există studii care atestă faptul că uleiul de cocos are posibilitatea de a reface stratul lipidic al pielii, deci îmbunătățind nivelul de hidratare al acesteia. Poate fi folosit, deci, cu succes, în locul unei loțiuni de corp.

Pentru a trata psoriasis

Psoriazis-ul este o afecțiune dermatologică cronică, care poate determina cojirea pielii în cazul celor afectați. Din acest motiv, uleiul de cocos poate fi folosit pentru a menține sub control unele erupții cauzate de această afecțiune. Totuși, nu există un tratament care să vindece boala permanent.

Pentru a scădea în greutate

În mod ironic, deși este compus majoritar din acizi grași, uleiul de cocos poate fi benefic pentru scăderea în greutate. De fapt, unele studii confirmă faptul că femeile care consumă cel puțin 30 ml de ulei de cocos zilnic, observă o scădere a nivelului de grăsime din zona abdomenului.

Pentru uz cosmetic

În afară de a fi folosit pe post de loțiune de corp, unele persoane folosesc cu succes uleiul de cocos în hidratarea părului (ca o mască de tratament), în hidratarea tenului (în loc de cremă de față) sau ca demachiant (pentru că orice ulei poate dizolva majoritatea produselor de machiaj, în special pe cele rezistente la apă). Mai mult, unele femei folosesc uleiul de cocos pe post de exfoliant, într-un amestec format din acesta și zahăr, în părți egale.

Tu cum folosești uleiul de cocos?

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.