Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Lucruri interesante din lumea rechinilor

Temuți și admirați de oameni, rechinii trăiesc o viață care încă este subiect de studiu pentru oamenii de știință. În urma nenumăratelor cercetări realizate s-au descoperit foarte multe lucruri și curiozități despre rechini. Iată mai jos câteva dintre acestea:

  1. Rechinii ucid în medie 12 oameni în fiecare an, în timp ce oamenii ucid aproape 11.400 de rechini în fiecare oră.
  1. Există specii de rechini care pot trăi până la 100 de ani.
  1. Rechinii au un simț al mirosului extrem de ascuțit. Datorită acestuia, ei pot detecta o singură picătură de sânge într-un bazin olimpic.
  1. Dacă rechinii încetează să mai înoate se vor scufunda, nu vor pluti.
  1. Locuitorii din New York mușcă de 10 ori mai mulți oameni decât rechinii la nivel mondial.
  1. Ai mai multe șanse să mori din cauza unei nuci de cocos în cădere decât ucis de rechini.
  1. Îndată ce puilor de rechini-tigru li se dezvoltă dinții, se atacă și se mănâncă între ei înainte de a se naște.
  1. Semnele că un rechin este pe cale să atace sunt următoarele: își înalță spatele, își lasă mușchii pectorali în jos și înoată în zig-zag.
  1. Există specii de rechini care pot accelera mai repede decât un Porsche.
  1. Rechinii albi din largul coastelor Insulei Seal din Africa sunt cunoscuți pentru săriturile de până la 3 metri înălțime deasupra apei prin care atacă pescărușii.
  1. Aztecii obișnuiau să lege legături de ardei iute de bărcile lor pentru a ține rechinii la distanță Oamenii de știință din prezent însă se îndoiesc că acest lucru era eficient.
  1. Rechinii ucid pentru mâncare, nu din plăcere, dar folosesc același tipar precum ucigașii în serie, care își urmăresc victimele un timp îndelungat înainte de a le ucide.
  1. Depinzând de mărimea lor, îți poți da seama de zona în care rechinii vânează. Cei mai mici își duc veacul în apele mai mici, în timp ce rechinii mari vânează în mijlocul oceanului.
  1. Înotul în ape reci reduce șansele de a fi atacat de un rechin, deoarece apa rece scade temperatura corpului, reducând astfel și cantitatea de sânge pierdută.
  1. Frica excesivă de rechini se numește galeofobie. Vine de la termenul grecesc galeos, care denumea o specie de rechin.

Reka

Reka

Reka este o persoană mereu în dezvoltare. O plictisește plictiseala și vrea mereu să facă ceva noi și să descopere un subiect bun. A terminat un Master în Relaţii Publice, dar şi-a continuat visul de a deveni scriitoare. Speră ca într-o zi să își publice cartea, care e în curs de finalizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *