Rețetă asiatică: Japchae

Rețeta de Spaghete de cartofi dulci cu legume este una dintre cele mai vechi rețete coreene. Se poate servi ca și fel principal sau...

Rețetă asiatică – Baechu Kimchi

Astăzi, vă propunem una dintre rețetele de bază a bucătăriei coreene. Este ușor de pregătit și foarte delicioasă. INGREDIENTE: 1 varza chinezeasca de marime mijlocie 1/4 sare...

Rețetă asiatică: Bulgogi

Bulgogi (se pronunta: ; coreeana: 불고기) este un preparat coreean care consta in carne de porc sau vita marinata si prajita in tigaie Intr-un...

Rețetă asiatică: Supa de alge Miyeok

Miyeok guk este o supa traditional coreana, fiind consumata mai ales de femei in timpul sarcinii si dupa ce au nascut, deoarece algele au...

Reţetă asiatică: Kimbap

Este un side-dish coreean popular, facut din orez aburit (bap) si diverse ingrediente, invelite in foaie de alga (gim). INGREDIENTE: 0.5 lingurita seminte de susan prajite 1...

Ustensile des folosite în bucătăria asiatică

Sunt anumite ustensile care se folosesc des în bucătăria asiatică. Acestea uşureaza munca bucătarului şi îi oferă mai mult timp pentru a se focusa...

Tradiții în timpul mesei în Asia – Partea II

Tradiţii japoneze foto Japonia este una dintre ţările unde se găsesc numeroase tradiţii folosite atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în timpul mesei....

Tradiții în timpul mesei în Asia – Partea I

Tradiții Coreene foto Coreenii iau masa împreună cu familia sau colegii de birou, rareori fiind văzuți mâncând singuri. Deși unele tradiții nu mai sunt la fel...

Sfaturi și trucuri de folosit în bucătăria asiatică

Pentru că bucătăria asiatică este una foarte complexă, îți oferim câteva sfaturi și trucuri care vor face experiența gătitului mult mai frumoasă și ușoară: Folosește...

Ceaiul verde şi ceaiul negru

Ceaiul verde foto Ceaiul verde este unul dintre cele mai consumate ceaiuri de către asiatici. Este o întreagă cultură formată în jurul consumării ceaiului, în special...

Ceaiul de ginseng – beneficii

Ceaiul de ginseng este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului, fiind des consumat pe continentul asiatic. Rădăcina de ginseng este utilizată...

Cultura ceaiului în Asia

Ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi în Asia. Există o întreagă cultură creată în jurul consumului de ceai, iar fiecare zonă geografică...

Vegetale şi murături în bucătăria asiatică

Ridiche murată foto Ridichea murată este o sursă importantă de vitamina C şi are o consistenţă crocantă. Este des folosită în coreea de Sud, Japonia şi...

Laptele de cocos, tofu şi soia în bucătăria asiatică

Laptele de cocos foto Laptele de cocos este un ingredient des folosit în bucătăria asiatică, în special în reţetele de curry. Dar poate să înlocuiască cu...

Oţet, ulei şi sirop

Oţet de orez foto Oţetul de orez este recomandat datorită nivelului de acizi organici şi aminoacizi mai ridicat decât în alte tipuri de oţet, dar şi...

Orez, tăiţei, tăiţei Glass

Orezul şi tăiţeii sunt o garnitură des întâlnită în bucătăria asiatică. Sunt consumate aproape zilnic, fiind o sursă importantă de minerale, fibre şi vitamina...

Cele mai utilizate sosuri în bucătăria asiatică

Pentru a prepara mâncăruri autentice asiatice este nevoie de folosirea ingredientelor autentice. Iar sosurile nu fac excepție de la regulă. Fiecare sos este folosit...

Cele mai importante paste în bucătăria asiatică

Pasta de ardei iute (gochujang) foto Pasta de ardei iute este compusă din ardei iute, orez glutinos şi boabe de soia fermentate. Este una dintre cele...

Condimente de bază în bucătăria asiatică

Condimentele sunt esenţiale în bucătăria Asiatică, în special în cea din zona de Sud-Est a Asiei. Acestea sunt importante pentru a da o aromă...

Bucătăria thailandeză

Bucătăria thailandeză este cunoscută pentru preparatele sale picante şi pline de arome, datorită ingredientelor proaspete care se folosesc precum usturoiul, coriandrul, sosul de peşte,...