[Concurs] Conferinţă internaţională dedicată oraşelor inteligente, în premieră, la Cluj-Napoca

Junior Chamber International (JCI) organizează în perioada 15-16 octombrie la Cluj-Napoca una dintre cele mai importante conferințe internaționale din centrul şi sud-estul Europei, JCI Danube. Sub umbrela generoasă a conceptului internaţional JCI Danube Conference şi a temei generale Smart and Innovative Cities se vor desfăşura o multitudine de evenimente speciale, adresate antreprenorilor, autorităţilor locale şi specialiştilor în dezvoltare durabilă.

Dezvoltarea unei comunități este susținută de tehnologiile inovatoare, mobilitatea crescută cu ajutorul aplicațiilor de transport în comun și de costurile reduse obținute cu ajutorul implementării de soluții ecologice pentru depozitarea deșeurilor, consumul de energie și utilizarea gazelor. Toate acestea reprezintă conceptul de Smart City, un concept în fază incipientă pentru marile orașe din România, dar o idee așteptată să devină realitate, având în vedere ritmul accelerat de dezvoltare a acestora. Orașele din țara noastră încep să urmeze modelul metropolelor europene (Barcelona, Londra, Viena, Nisa), cele din Asia (Singapore) și SUA (New York), care vor deveni hub-uri tehnologice până în anul 2050.

Scopul expoziției Smart & Innovative Expo este de a identifica cele mai bune căi și inițiative pentru a dezvolta adevărate orașe inteligente, prin intermediul soluțiilor afișate, a punctelor cheie, a workshopu-urilor și vizitarea companiilor localizate din Cluj Napoca. În același timp, se urmărește descoperirea celor mai inovative soluții digitale și tehnologii, care pot să îmbunătățească calitatea serviciilor publice și private, în timp ce costurile și consumul de resurse se reduc.

Antreprenorii reprezintă motorul creșterii economice și al dezvoltării comunităților, autoritățile reprezintă sprijinul acestei dezvoltări, iar societatea civilă este senzorul care indică nevoia și direcția de dezvoltare. JCI Cluj a construit contextul pentru acest eveniment, antreprenorii vin cu soluțiile, iar autoritățile au oportunitatea să le preia pentru a le pune la dispoziția întregii comunități pentru o viață mai bună!”, a declarat unul dintre organizatori, Florin Şomodi, vicepreşedinte pentru dezvoltare a regiunii de nord din cadrul JCI România.

În perioada 15-16 octombrie 2015, JCI Cluj te invită să li te alături în analiza tehnologiilor implicate în dezvoltarea și susținerea următoarelor soluții: Mobile, Cloud, Big Data, IoT, and Social Collaboration.

CONCURS

BunăDimineata.ro pune la bătaie 6 invitații pentru cele două zile de conferință. Tot ce trebuie să faci este să ne scrii un comentariu prin care să răspunzi la întrebarea: Care crezi că sunt caracteristicile unui oraș smart? Primii 6 cititori care oferă un răspuns la subiect, primesc cele 6 invitații gratuite*.

*răspunsurile trebuie să fie relevante; ne rezervăm dreptul de a selecta comentariile

Comentarii