Ziua alegerii căpșunilor – 20 Mai

Această zi este dedicată unora dintre cele mai îndrăgite și delicioase fructe din lume, ele fiind răspândite peste tot, în special în zonele mai calde ale globului, și care apar de obicei vara. Vorbim despre căpșuni pentru că astăzi se sărbătorește la nivel internațional „Ziua alegerii căpșunilor”. Știu că poate părea ciudată această idee, însă în fiecare zi se celebrează tot felul de chestii serioase sau nu, așadar nu trebuie să ne mai mirăm când apare câteva ceva ieșit din comun.

Ziua alegerii căpșunilor se referă la faptul că acum este momentul să alegem fructe proaspete din magazine sau chiar poate din grădina noastră dacă locuim în zone mai calde. Căpșunele sunt foarte apreciate de majoritatea oamenilor datorită gustului, texturii și a modului în care arată. Se pot consuma în smoothies, în diferite rețete gustoase sau în starea lor naturală, însă acest lucru trebuie să se întâmple repede pentru că se strică destul de ușor, chiar dacă stau în frigider. Este important de știut că își păstrează nivelul maxim de nutrienți timp de 48 de ore de când au fost culese și că acestea ar trebui păstrate la o temperatură de 2°C într-un recipient închis, chiar în raftul de sub congelator.

De asemenea, pe lângă aspectele de mai sus care fac acest fruct să devină aproape irezistibil, trebuie să menționăm și beneficiile pentru sănătate, căpșunele fiind în primele 20 de fructe ca nivel de antioxidanți.

Se spune că aproximativ opt căpșuni au mai multă vitamina C decât o portocală. Nutriționiștii adaugă fapt că aceste fructe conțin și săruri de potasiu, fosfor, sodiu, calciu, fier, dar și vitaminele A, B1 și B2.

Acum tot ce mai rămâne de făcut este să mergem și să ne alegem cele mai bune căpșune direct de pe plantă pentru a sărbători cum se cuvine această zi. Există producători de căpșuni care permit asemenea activități oaspeților. În caz că nu poți face asta, te provoc măcar să mergi la magazin, să alegi cele mai proaspete căpșuni pe care să le savurezi în această zi minunată.

Tot ce pot să vă doresc este poftă bună!

DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here