Cât durează un somn sănătos

Somnul este nemaipomenit. Suntem de acord cu toții până aici, nu-i așa? Care sunt însă cele mai bune modalități de somn și cât durează un somn sănătos sunt lucruri pe care trebuie să le aflăm, citind rândurile de mai jos.

Specialiștii din domeniu sugerează mai multe modalități prin care putem să ne bucurăm de un somn deosebit care să ne ofere energia necesară pentru activitățile de peste zi și claritatea mintală potrivită oricărei sarcini.

Tuturor ni se se întâmplă să dormim și să ne trezim mai obosiți decât înainte, uneori. Asta nu poate însemna decât un singur lucru: nu o facem cum trebuie. Mai jos, puteți găsi câteva informații oferite de specialiști despre diferitele intervale de somn și efectele pozitive sau negative ale acestora.

10-20 de minute

Deși pare un timp extrem de scurt, somnul care durează maxim 20 de minute ne ajută foarte mult să ne reîncărcăm bateriile și ne oferă o claritate și poate o nouă perspectivă asupra lucrurilor pe care le avem de făcut. Este recomandat să folosim acest interval de somn ziua, înainte de ceva important pentru care avem nevoie să fim proaspeți și activi.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei pe BunaDimineata.ro.

30 de minute

Din nou o perioadă scurtă, care însă o depășește pe cea anterioară. Paradoxal, faptul că dormim 30 de minute în loc de 20, s-ar putea să ne încurce mai mult decât să ne ajute, cel puțin în imediata perioadă de după trezire. Cu toate acestea însă, 30 de minute de somn zilnic ne pot ajuta foarte mult și ne pot pregăti mai bine pentru provocările pe care le avem de înfruntat.

60 de minute

Specialiștii ne recomandă să dormim în jur de o oră atunci când vrem să ne îmbunătățim memoria și să ne amintim mai ușor unele lucruri, oameni sau nume. Partea negativă însă, la fel ca și la somnul de 30 de minute, constă în puțină amețeală după trezire, care însă va dispărea destul de rapid.

90 de minute

Un ciclu complet de somn durează 90 de minute, conform experților. Atunci când dormim timp de o oră și jumătate, intrăm în ceea ce se numește somnul REM. Termenul vine din limba engleză, și este abrevierea pentru Rapid Eye Movement. Acest tip de somn permite dezvoltarea viselor, îmbunătățește memoria și creativitatea.

Desigur, ați observat probabil că am vorbit despre somnul din timpul zilei, sau cel de seara târziu. Cu siguranță, nu este recomandat să dormim în fiecare noapte 90 de minute. Lucrurile ar putea să ia o turnură proastă pentru sănătatea noastră.

Importanța somnului în viața noastră este foarte mare, de aceea ar trebui să avem mai mare grijă de intervalul orar pe care îl petrecem dormind, pe cât posibil.

Vezi și câteva lucruri mai puțin cunoscute despre vise.

Citește în fiecare dimineață Horoscopul zilei sau vezi mai multe despre zodia ta pe BunaDimineata.ro.

DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here