Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
job-obositor
job-obositor

4 semne că jobul tău îți afectează sănătatea

Statul cu orele pe scaun, la birou, poate conduce la un moment dat la un drenaj atât fizic, cât și psihic. Conform unui studiu recent realizat de CareerBuilder, doi din cinci lucrători cu normă întreagă afirmă că au câștigat în greutate la jobul actual, femeile regăsindu-se în această situație într-un procent mai ridicat. În ceea ce privește motivele, mulți dintre noi dăm vina pe sedentarism pentru creșterea în greutate, simțindu-ne mult prea obosiți pentru a mai face exerciții și astfel, ajungem să mâncăm mai mult, de la stres și frustrări. În cazul în care te întrebi dacă jobul tău este dăunător pentru sănătate, rămâi cu noi pentru a afla.

  1. Lucrezi peste program

Românii sunt binecunoscuți pentru tendința lor de a lucra peste program, cu precădere corporatiștii. Numeroase studii și statistici realizate la nivel internațional au relatat faptul că angajații preferă să evite vacanțele, să se pensioneze mai târziu și, de asemenea, să se implice extrem de mult în munca de zi cu zi. Săritul peste mese, depresia crescută și bolile de inimă sunt doar câteva din restul semnelor care își fac apariția în cazul unui program de muncă hiperîncărcat.

  1. Sedentarismul

Fie că ziua ta de muncă implică sedentarismul, statul în picioare sau ambele situații, un job care implică foarte puțină mișcare sau deloc conduce numaidecât la o varietate de probleme de sănătate. Un stil de viață bazat pe sedentarism este cel mai frecvent asociat cu un risc crescut de boli, cum ar fi bolile de inimă și diabet, durerile fizice și altele.

  1. Un Inbox supraîncărcat

Dacă ești tipul de persoană care deschide și răspunde la fiecare email ce apare în fiecare dimineață, cel mai probabil ești încărcat cu o serie de anxietăți inutile. Este recomandat fie să îți schimbi jobul, fie să te controlezi, pentru a scăpa de temeri și de rapiditatea cu care realizezi sarcinile, căci la un moment dat organismul va claca.

  1. Un șef apatic

Oricât de mult am încerca să fim pe placul șefului, acesta întotdeauna va avea tendința de a cere mai mult de la noi, cu cât realizăm mai repede sarcinile. Acest lucru s-ar putea traduce, mai repede sau mai târziu, în probleme de sănătate, medicale sau mintale. Sentimentul de ostracizare, cel care pate conduce la tensiuni la locul de muncă, epuizarea emoțională și chiar depresia ar putea sta la baza acestui comportament. Este recomandat ca în cazul în care te confrunți cu o astfel de situație, să te liniștești și să iei în considerare un alt job.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *