5 lucruri pe care trebuie să le ştii înainte să devii antreprenor

În urmă cu 10-15 ani, să-ţi exprimi dorinţa de a deveni antreprenor ar fi rost cu siguranţă un subiect destul de rar abordat şi nu multă lume te-ar fi luat în serios. Dar lucrurile s-au schimbat mult de atunci şi antreprenoriatul a devenit una din cele mai respectate şi inteligente căi pe care le-ai putea alege în viaţă. A salvat multe economii de la colaps, a creat numeroase locuri de muncă şi a dus la progres.

Decât să visezi la un job ideal, de ce nu mai bine să-l creezi. Totuşi, o problemă cu care ne confruntăm este faptul că mulţi oameni se apucă de antreprenoriat, dar nu au clar în minte ceea ce vor să realizeze. Ei ştiu doar că vor să devină independenţi. Ai două opţiuni: fie să nu-ţi asumi riscuri, fie să devii un antreprenor de succes. Din păcate nu prea există cale de mijloc. Iată cinci lucruri pe care trebuie neapărat să le ai în vedere înainte de a te apuca de o afacere pe cont propriu.

  1. Eşecul este singurul lucru garantat. Cu toate acestea, modul în care reacţionezi la eşec este cel care te ajută să obţii succesul. Antreprenorii de succes trebuie să aibă o mare toleranţă la stres. Gândeşte-te că majoritatea au eşuat de multe ori şi chiar au pierdut totul înainte de a da marea lovitură. Oamenii de succes văd eşecul în mod diferit faţă de restul. Trebuie să crezi în tine chiar şi în acele momente aparent dramatice.
  2. Obiceiurile bune sunt mai importante decât inspiraţia. E adevărat că ai nevoie de inspiraţie ca să creezi lucruri noi şi interesante, dar pe termen lung, obiceiurile sunt cele care vor determina dacă ai succes sau eşuezi într-o afacere. Cea mai mare inspiraţie o ai atunci când vezi că progresezi şi că ai rezultate, iar acest lucru vine din adoptarea obiceiurilor corecte.
  3. Trebuie să maximizezi resursele. Antreprenorii de succes sunt acei oameni care reuşesc să construiască ceva cu resurse cât mai mici. Dar ei găsesc o cale să valorifice aceste resurse la maxim şi înţeleg că cele mai de preţ resurse pe care le au sunt emoţiile şi sentimentele care-i controlează.
  4. E important să-ţi alegi oamenii din jur. Nu e bine să stai înconjurat de oameni negativi care te vor stresa tot timpul şi-ţi vor spune că nu ai nicio şansă. Ba mai mult, la primul mic eşec îţi vor râde în nas. Trebuie să ai în jurul tău o reţea de oameni pozitivi, puternici, de succes, care să te ambiţioneze şi pe tine să ajungi la fel ca ei.
  5. Nu e uşor, dar merită din plin. Cu cât ai vise şi obiective mai mari, cu atât mai mari vor fi provocările, dar şi răsplata va fi pe măsură. Dacă a deveni antreprenor ar fi fost un lucru uşor, toată lumea ar face acest lucru şi nu ar mai fi ceva la fel de valoros. Trebuie să te gândeşti dacă ai calităţile necesare şi dacă e ceva la care eşti dispus să munceşti constant. Va deveni un mod de viaţă. Dar dacă eşti serios în legătură cu această decizie, va merita fiecare moment investit.
DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here