5 probleme ale unui întârziat cronic

Există oameni care întârzie și există oameni care întârzie întotdeauna. Întârzierea poate fi cauzată de factori externi, caz în care nu depinde de noi dacă ajungem la timp. Astfel de cauze sunt blocajele în trafic, probleme apărute în ultimul moment și așa mai departe. Pe de altă parte, cei care întârzie mereu sunt constant certați pentru lipsa lor de punctualitate. Dacă ești o persoană care ajunge la timp, în aceste 5 probleme vei înțelege de ce prietenii tăi întârzie mereu, iar dacă ești un întârziat, vei știi care sunt problemele pe care trebuie să le remediezi.

Un întârziat nu poate estima corect timpul său

De câte ori întârzii, ți se spune că nu îți pasă de timpul celui cu care trebuie să te vezi. Ei bine, nu e chiar așa. Adevărata problemă e că nu știi să îți estimezi corect timpul necesar anumitor activități. Ca să lucrezi la asta, încearcă să îți ții evidența timpului pentru activitățile pe care le faci în mod repetat (precum spălatul pe dinți, alegerea ținutei și îmbrăcatul, etc) și să îți notezi cât timp îți ia. Astfel vei putea să estimezi mai bine timpul de care ai nevoie pentru a te pregăti.

Un întârziat poate avea probleme de atenție

O altă problemă foarte des întâlnită la întârziați e legată de atenția acestuia. De multe ori te pregătești din timp, ba chiar ești înaintea planurilor pe care ți le-ai făcut, apoi vezi mașina de spălat și îți amintești că trebuia să pui rufele la uscat. Te gândești că ai timp, și le întinzi la uscat. Apoi te întorci la pregătit. Dacă te machiezi, între timp asculți și muzică sau lași pe fundal televizorul, doar că nu-ți place ce se aude așa că te oprești de mai multe ori ca să schimbi canalul. Și dintr-o dată nu mai ești gata devreme, ești întârziat.

Un întârziat nu reacționează bine la timp în plus

Te-ai gândi că dacă cineva îți oferă timp în plus, e în avantajul tău nu? De fapt, dacă elimini stresul presiunii de a fi prezent la întâlnire la timp, îți oferi timp să faci alte activități decât cele pe care nu aveai timp să le faci înainte să pleci (cum ar fi să-ți pictezi unghiile). Încearcă să te ții de planul pe care l-ai făcut și chiar dacă ți se oferă timp în plus să ieși din casă la timpul stabilit. Pe drum te poți opri undeva să îți umpli timpul până la ora întâlnirii, dar vei fi în același timp mai puțin stimulat să faci diverse activități care consumă timp.

Un întârziat nu este crezut de prietenii săi

De multe ori, prietenii apropiați știu că ai tendința să întârzii și nu te mai cred când încerci să le dai motive pentru care ai întârziat. În plus, ei știu că atunci când zici „imediat cobor din autobuz” de fapt înseamnă că abia acum ieși din casă.

Un întârziat observă păcălelile

Și dacă tot vine vorba de prietenii, aceștia pot încerca să te păcălească spunându-ți că vă întâlniți la 7 ca să ajungi pe 7.30, care e adevărata oră la care vă întâlniți. Problema e că această tehnică e foarte vizibilă și deși poate funcționa o dată sau de două ori, în cele din urmă te prinzi de idee și începi să adaugi tu acea jumătate de oră la timpul tău de pregătire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here