Bagajul pentru călătorii

Sezonul concediilor e aici! De-acum poți să te gândești la lucrurile pe care le vei face în vacanță, locurile pe care le vei vizita, mâncărurile pe care le vei savura și orele de relaxare pe plajă. Dar stai! Întâi trebuie să treci prin calvarul de a împacheta tot ce ai putea avea nevoie în bagajul pe care îl iei cu tine, în timp ce încerci să îl faci să fie cât mai ușor de transportat și mai încăpător pentru suvenirurile cu care te vei întoarce. Iată care sunt esențialele pe care trebuie să le ai cu tine în vacanță.

1. Haine

În mod evident, primele lucruri pe care le pui în bagaj sunt hainele adecvate vremii din zona în care călătorești. Dacă mergi la mare, pune hainele potrivite pentru plajă (costum de baie, șlapi, kimono de plajă), pentru dormit, pentru ieșit în oraș seara (nu mai mult de 2 outfituri), accesorii. Nu uita totuși să iei cu tine și un outfit mai grosuț și o umbrelă în cazul în care vremea nu îți va fi favorabilă. Totodată, pune cu tine cel puțin un prosop mic și unul mare, pentru a-ți putea păstra igiena. Nu uita nici de papucii confortabili, să nu ai probleme când vizitezi obiectivele turistice.

2. Electronice

Trebuie să îți pui cu tine și aparatul foto, încărcătoarele necesare pentru aparat/telefon și eventual baterii și carduri de memorie extra. Dacă te așteaptă un drum lung poți opta și pentru o tabletă sau un ebook reader, ca să nu aduni prea multe cărți fizice cu tine. În funcție de zona pe care urmează să o vizitezi s-ar putea să ai nevoie și de adaptoare pentru priză.

3. Produse de igienă

Aici îți permiți să fii mai libertin(ă) în vacanță. Poți opta pentru varianta travel size a produselor preferate de duș, baie, hidratare sau le poți cumpăra direct acolo. Astfel eliberezi loc în valiză. Dacă, însă, asta nu e o opțiune din varii motive, pune cu tine un gel de duș, șampon, săpun și pastă și periuță de dinți. Pe lângă asta, crema hidratantă pentru față, loțiunea de corp sau apa de gură își pot face loc în bagajul tău. Dacă ai nevoie și de cosmetice, formează-ți o trusă de machiaj care să fie suficient de simplă încât să nu ocupe loc mult, însă suficient de complexă încât să-ți permită să variezi look-ul pe care îl porți.

4. Documente

Foarte important este ca atunci când călătorești să ai la tine în permanență actul de identitate. Acesta ar trebui să fie ori buletinul, ori pașaportul. Nu te baza pe permisul de conducere, există locuri în care acesta nu ține locul unui act de identitate. Totuși, dacă plănuiești să conduci, ia cu tine și permisul de conducere. Totodată, nu uita acasă rezervările de la hotel, compania de închiriere de automobile, biletele de tren/avion și orice alte rezervări ai făcute înainte să pleci. Dacă trebuie să schimbi valută, asigură-te că ai făcut asta din timp, iar dacă plănuiești să folosești un card de debit/credit asigură-te că anunți banca de plecare, ca să nu te trezești cu cardul blocat pentru folosirea în afara țării (banca poate considera că cardul tău a fost furat sau duplicat).

5. Medicamente și altele

Nu în ultimul rând, ia cu tine câteva medicamente generice de tipul antiinflamatoarelor, antidiareicelor, antihistaminice, plasturi sanitari și medicamente pentru răul de mișcare. Iar dacă te știi cu o anumită afecțiune care necesită tratament în permanență, ia cu tine suficiente doze din acel tratament încât să nu ai probleme în călătorie.

După cum vezi totul e relativ în bagaj. Treaba ta este să te gândești la ce anume ai nevoie, în funcție de locul pe care urmează să îl vizitezi, care sunt lucrurile de care te poți lipsi și care nu, apoi să le împachetezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here