Cum să obţii ceea ce vrei de la viaţă (partea II)

Dacă în articolul precedent am discutat despre primele 7 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a obţine ceea ce vrei de la viaţă, iată că mai avem câteva sfaturi pentru a vă atinge obiectivele stabilite:

  1. Nu rămâne la job-uri sau în relaţii care te fac să te simţi nefericit. Nu are rost să-ţi pierzi ani frumoşi din viaţă alături de oameni nepotriviţi sau în locuri care nu-ţi plac. Avem o singură viaţă şi trebuie să ne bucurăm la maxim de ea. Tot ceea ce faci trebuie să îţi aducă valoare adăugată vieţii, nu să te demoralizeze.
  2. Lasă loc de „Bună ziua”. Atunci când îţi dai demisia, fă-o cu demnitate şi cu graţie. Nu se ştie când te vei mai întâlni cu fostul şef sau poate chiar vei avea nevoie de ajutorul lui. În plus, e mai bine pentru energia ta să ai parte de o plecare senină şi nu de regrete şi resentimente.
  3. Nu-ţi fie frică de schimbare. S-ar putea ca pentru a găsi job-ul potrivit sau pentru a fi alături de persoana dorită să fii nevoit să-ţi schimbi oraşul de rezidenţă. Nu te împotrivi acestui lucru. Priveşte-o ca pe oportunitate de a o lua de la zero.
  4. Fii hotărât. Învaţă să ai încredere în deciziile tale şi să nu tot analizezi excesiv situaţiile. Oamenii nehotărâţi nu stârnesc încredere celor din jur şi vei avea numai de pierdut dacă te tot răzgândeşti când vine vorba de decizii importante.
  5. Iartă oamenii. Iertarea nu este importantă pentru cealaltă persoană ci mai mult pentru tine. Chiar dacă nu apuci să îi spui în faţă că ai iertat-o, dacă tu ai făcut asta şi eşti liniştit în legătură cu sentimentele pe care le ai pentru acea persoană, vei reuşi să mergi mai departe în viaţă, fără resentimente şi atitudini negative.
  6. Nu te stresa atâta timp cât cei dragi sunt sănătoşi şi înafara oricărui pericol. Data viitoare când ţi se pare că lumea s-a sfârşit pentru că nu ai primit încă răspuns pentru interviu sau ai de făcut prea multe lucruri într-o zi, aminteşte-ţi că aceste lucruri mărunte nu contează. Ceea ce e important e că sunteţi cu toţii în viaţă şi sănătoşi.
  7. Nu-ţi confunda slujba cu viaţa. Cel mai important lucru în viaţă sunt relaţiile pe care le construim cu ceilalţi. Aşa că nu te focusa doar pe carieră şi aminteşte-ţi că slujba nu înseamnă totul pe lumea asta. La finalul vieţii, nimeni nu a regretat că nu a stat mai mult la birou.
DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:

2 COMENTARII

  1. Cred ca cel mai bine este daca te trezesti in fiecare dimineata optimist.cu gandul ca fiecare zi este o noua sansa sa iti faci o viata mai buna

  2. Gîndurile bune într-o dimineață însorită îți fac ziua mai frumoasă;…optimismul despre care vorbiți ne face să privim problemele în aşa fel încît întotdeauna căutăm o rezolvare favorabilă pentru ele…mulțumesc pentru încurajare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here