Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
gutui_25778736
gutui_25778736

10 efecte ale gutuilor asupra sănătății

Fiecare anotimp are fructele sale, de aceea în fiecare perioadă a anului ar trebui să profităm cât de mult putem de ceea ce ne oferă natura. Toamna este un anotimp foarte bogat când vine vorba despre fructe. Putem alege cam tot ce ne dorim: nuci, struguri, mere, prune, alune, fructe de pădure și lista ar putea continua.

Unele dintre cele mai interesante fructe pe care ni le oferă toamna sunt gutuile. Parfumul lor și gustul amărui le dau o notă aparte gutuilor. Pe lângă aspectul, parfumul și gustul special, aceste fructe sunt extrem de benefice pentru organism. Iată câteva motive pentru care gutuile ar trebui incluse pe cât de des posibil în dieta noastră:

1. Gutuile ajută la buna funcționare a ficatului. Medicii recomandă o cură de o lună pentru cei care au probleme hepatice. Potrivit studiilor, aceste fructe au efecte benefice pentru ficat datorită substanțelor din coajă care inhibă dezvoltarea microorganismelor responsabile de declanșarea diferitelor forme de hepatită.

2. Gutuile au capacitatea să distrugă celulele canceroase, de aceea sunt recomandate pentru persoanele care suferă de această maladie sau chiar preventiv. Pot fi mâncate ca atare sau sub formă de suc.

3. Conțin o cantitate mare de fier, potasiu, calciu, fosfor, cupru și magneziu. De asemenea, gutuile sunt adevărate „bombe” de vitamine A, B și C. Vitamina C previne apariția răcelii și gripei, iar magneziul ajută la înlăturarea stării de oboseală.

4. Datorită parfumului și aromei deosebite, gutuile sunt benefice pentru cei care suferă de afecțiuni psihice și oboseală cronică.

5. Fructele vedetă ale toamnei sunt potrivite și în caz de anemie. Stimulează pofta de mâncare și au un conținut mare de fier, exact ce este nevoie pentru a combate anemia.

6. Gutuile sunt bune pentru combaterea stărilor de greață, fiind recomandat a se mânca câteva felii dimineața, pe stomacul gol.

7. Nu doar pulpa fructului este benefică, ci și semințele. Acestea sunt bune pentru combaterea tuberculozei în formă incipientă, bronșitei și anginei pectorale.

8. Cei care vor să slăbească pot mânca gutui în cantități mari deoarece au foarte puține calorii: 44/100 de grame.

9. Gutuile ajută la vindecarea rănilor. Se pot aplica comprese îmbibate în suc.

10. Acest fruct ajută la buna funcționare a aparatului digestiv.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *