Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

4 rețete de ciocolată caldă pentru dimineți răcoroase

Ce poate să fie mai plăcut decât o ciocolată caldă care să îți aducă zâmbetul pe buze în diminețile reci. Îți propun câteva idei simple și gustoase pentru sezonul rece.

Ciocolată caldă cu lapte de migdale

cafea-ciocolata-migdale

Sursă foto: Sonyakamoz

Poți prepara o porție din această rețetă folosind următoarele ingrediente: o cană de lapte de migdale, un băț de scorțișoară, două sau trei lingurițe de pudră de cacao neîndulcită, 15 grame de ciocolată neagră (care să aibă conținut de peste 70% cacao), puțin zahăr și un vârf de linguriță de sare. Ca să o prepare, fierbe laptele și scoțișoara la foc mediu timp de 10 minute. Când timpul s-a scurs, scoate batoanul de scorțișoară și păstrează-l pentru decor. Amestecă laptele cu pudra de cacao, ciocolata, zahărul și sarea până când amestecul devine omogen, apoi savurează băutura caldă.

Ciocolată caldă cu mentă

ciocolata-calda-menta

Sursă foto: Elena Veselova

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 2-3 linguri de pudră de cacao neîndulcită, o cană de lapte, 25 g ciocolată amăruie, 1 linguriță de zahăr sau miere, un sfert de linguriță de extract de mentă și, opțional, frișcă pentru decor. Începe prin a încălzi laptele, în care poți adăuga treptat zahărul și cacaua. Apoi, mărunțește ciocolata și  amestecă cu o lingură de lemn, până când aceasta se topește. Amestecul trebuie să aibă o textură netedă. La final, se pune în amestec și extractul de mentă și frișca peste care se presară ciocolată răzuită.

Ciocolată caldă cu scorțișoară și chili

ciocolata-calda-chili

Sursă foto:  Yulia Davidovich

Dacă preferi o băutură mai înțepătoare, poți încerca opțiunea cu scorțișoară și chili. Ai nevoie de o cană de lapte, 2-3 linguri de pudră de cacao neîndulcită, o linguriță de zahăr sau miere, un vârf de linguriță de scorțișoară, un vârf de linguriță de chili și puțină sare. Pune laptele la foc mediu și presară treptat pudra de cacao, zahărul, scorțișoară, pudra de chili și sarea până când acestea încep să fiarbă. Apoi, redu focul și lasă amestecul să fiarbă timp de 5 minute. La final, poți decora totul cu bezele sau frișcă.

Ciocolată caldă albă cu rom și cocos

ciocolata-calda-alba

Sursă foto: Nataliya Arzamasova

Ultima opțiune pe care ți-o propun este una cu iz exotic. Pentru a o prepara vei avea neoie de o jumătate de cană de lapte și o jumătate de cană de lapte de cocos, o treime de cană de smântână pentru frișcă, 50 g ciocolată albă, 1 linguriță de rom și fulgi de cocos pentru decor. Începe prin a amesteca laptele, laptele de cocos și smântâna într-o cratiță pusă pe foc mediu-mic. Mărunțește ciocolata și adaug-o treptat în amestec până când aceasta se topește și amestecul are o textură omogenă. Mai lasă amestecul pe foc mic timp de 5 minute, amestecând continuu, iar apoi adaugă romul. Decorează cu fulgii de cocos și savurează ciocolata caldă preferată.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *