Micul dejun

Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei şi care ne dă energia pentru întreaga zi. Îţi oferim, în fiecare dimineaţă, reţete pentru un mic dejun gustos, beneficii şi recomandări pentru ca tu să nu sari niciodată peste prima masă a zilei.

5 motive să nu sari peste micul dejun

Micul dejun are o importanță majoră în sănătatea organismului nostru. Pe lângă faptul că, atunci când suntem tineri, micul dejun ajută la îmbunătățirea puterii...

Micul dejun în Kenya

Kenya este un stat care se află în partea central-estică a Africii, învecinându-se cu Etiopia la nord, Somalia la est, Tanzania la sud, Uganda...

Micul dejun pe fugă: nesănătos sau inexistent?

Se întâmplă uneori să nu ai timpul necesar să îți prepari un mic dejun sănătos și echilibrat înainte să trebuiască să te îndrepți spre...

Goji: Beneficii și efecte secundare

V-ați întrebat vreodată care sunt beneficiile aduse sănătății de fructele și de sucul de goji? Unii nutriționiști afirmă că fructul de goji poate fi o...

Medalioane de cartofi cu ouă

Cartofii și ouăle merg foarte bine împreună, în ceea ce privește gustul. Într-un weekend, când ai suficient timp pentru a-ți prepara micul dejun, poți...

Sfaturi de bucătărie pe care chiar le poți folosi

Bucătăria poate fi extrem de distractivă atunci când ai câteva sfaturi care să te ajute să eficientizezi totul. Tocmai din acest motiv, am adunat...

Beneficiile ciocolatei amăruie

Ciocolata amăruie, sau ciocolata neagră, este considerată mai mult decât un desert. Ciocolata făcută din boabe de cacao și fără prea multe ingrediente adăugate...

Cum și de ce să ai grijă la alimentație

Alimentația corectă este un prim pas pe care cu toții îl putem face, cu puțin efort, pentru dobândirea unui organism cât mai sănătos. Pentru...

Iaurtul la micul dejun

Iaurtul este unul dintre cele mai sănătoase alimente care se pot consuma atunci când servim prima masă a zilei. La fel precum și celelalte...

Chifle cu ceai Earl Grey

Răsfățați-vă de la primele ore ale dimineții cu o porție de chifle pufoase. Această rețetă de chifle, alături de o ceașcă de ceai, este...

Beneficiile fructelor de pădure

În lupta constantă cu kilogramele și dorința de a fi sănătoși, ne îndreptăm atenția foarte des spre fructe pentru a ne aduce un aport...

Mic dejun arăbesc

Dacă te-ai săturat să mănânci aceleași mâncăruri în fiecare zi la micul dejun, este timpul să încerci și ceva nou. Acest mic dejun, de...

Meniul de dimineață al specialiștilor în nutriție

Te-ai întrebat vreodată ce mănâncă oamenii care dau sfaturi în nutriție? Nutriționiștii ar trebui să fie un model de urmat, atunci când vrei să...
tarate de grau

De ce să mâncăm tărâțe de grâu la micul dejun

Tărâțele de grâu nu trebuie folosite atât ca aliment, ci mai degrabă ca medicament. Acestea rezultă din măcinarea grâului și ele sunt de fapt...
busuiocul

Busuiocul, de la plantă aromatică la plantă medicinală

Plantele aromatice folosite în bucătărie, nu au doar puterea de a da o aromă deosebită mâncării. Sunt deopotrivă și plante medicinale. Fie că le...

Micul dejun în Birmania

Birmania este a doua țară ca mărime din Asia de sud-est, fiind cunoscută și sub denumirea de Uniunea Myanmar. Este vecină cu China la...

Prăjitura de sâmbătă: Turtiţe rapide

Cred că toţi am încercat măcar o singură dată acel sentiment aproape rozător de a mânca ceva dulce, dar în acelaşi timp, un impas...

5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi

Ceapa este o legumă foarte sănătoasă și foarte des întâlnită în bucătărie, însă atunci când o tai, aceasta eliberează enzime care se transformă în...

Mic dejun cu zucchini și brie

Dovlecelul este acum disponibil la fiecare aprozar, fiind în sezon, așa că m-am gândit să îți propun o rețetă de mic dejun care combină...

10 efecte ale gutuilor asupra sănătății

Fiecare anotimp are fructele sale, de aceea în fiecare perioadă a anului ar trebui să profităm cât de mult putem de ceea ce ne...