Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Batoane de conopidă cu brânză

Rețeta pe care ți-o propun astăzi este ușor de făcut, delicioasă și poate fi mâncată la mic dejun sau ca gustare săracă în carbohidrați. Mai mult decât atât, ai nevoie doar de 6 ingrediente. Hai să-ți spun cum se prepară!

Ingrediente:

1 conopidă medie spre mare
2 albușuri de ou
60 g mozzarella răzuită + 85 g mozzarella răzuită (pentru gratinat)
1 linguriță de ierburi aromate uscate (rozmarin, pătrunjel, busuioc)
1 vârf de linguriță de piper negru măcinat
Sare după gust

Mod de preparare:

Spală conopida și taie buchețele din ea, până scoți tot cotorul. Între timp pornește cuptorul ca să se încălzească. Pune-o într-un robot de bucătărie și mărunțește-o până obții textura orezului. Pune apoi conopida mărunțită într-o tavă pentru cuptor și dă-o la cuptor pentru vreo 20 minute. Scoate-o din cuptor și răstoarnă conopida într-un prosop curat de bucătărie, sau în tifon, la fel cum se procedează pentru brânză. Stoarce tot lichidul din conopidă ca să rămâi cu o bază uscată. „Mingea” de conopidă astfel formată, o amesteci într-un vas cu restul ingredientelor. Cânt amestecul este omogen, întinde-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ai grijă să fie un strat uniform de aluat. Dă tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, după care scoate tava din cuptor și presară mozzarella pe care ai răzuit-o pentru gratinat. Apoi pune tava înapoi înapoi în cuptor pentru încă vreo 5 minute (până se topește cașcavalul și prinde o culoare aurie). Taie aluatul în batoane și servește-le cu sosul preferat.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *