Beneficii

Specialiştii recomandă ca pentru o viaţă echilibrată şi sănătoasă să consumăm micul dejun în fiecare zi. Află care sunt beneficiile primei mese a zilei şi de ce să nu o treci cu vederea niciodată.

Beneficiile sucului de ghimbir dimineața asupra organismului

Inițial cultivat în China, ghimbirul reprezintă una dintre cele mai sănătoase și savuroase mirodenii de pe planetă. Mirosul și gustul caracteristic, ușor înțepător, este...
nuci

De ce să mâncăm zilnic nuci (I)

Nucile reprezintă unele dintre cele mai vechi plante cultivate de om, importanța lor fiind subliniată încă din perioada anilor 7.000 înaintea erei noastre. Astăzi,...

Teff, cereala din Etiopia, cu beneficii multiple pentru organism

Clasa cerealelor este extrem de vastă și pe lângă „clasicele” grâu, orz, ovăz include și specii de plante mai puțin cunoscute în România, dar...
laptele de migdale

Beneficiile laptelui de migdale pentru menținerea sănătății organismului

Laptele de migdale este un produs vegetal foarte hrănitor și foarte bogat în substanțe nutritive. La fel ca și în cazul laptelui de soia,...

Opt motive să mâncați amarant

Amarantul este „la modă” doar de câțiva ani în România, multă vreme fiind considerat buruiană. Este o plantă veche de mii de ani. A...
laptele de soia

5 beneficii ale laptelui de soia în alimentația ta zilnică

Laptele de soia este o băutură vegetală care rezultă din stoarcerea boabelor de soia. În ziua de astăzi a devenit foarte popular, atât printre...
terci de ovăz

Beneficiile fulgilor de ovăz la micul dejun

Dimineața, la micul dejun, există obiceiul de a mânca cereale cu lapte, dar mulți confundă cerealele/fulgii adevărați cu așa-zisele cereale dulci, colorate, ambalate în...

Micul dejun al călugărilor shaolin și beneficiile sale pentru organism

Despre călugării shaolin se știe că au o forță care uimește (sunt capabili să își susțină toată greutatea corpului într-un deget, să spargă diferite...
grau-spelta

Beneficiile grâului spelta pentru organism

Grâul comun este cel mai cunoscut în România, deși există mult mai multe soiuri de grâu la nivel mondial. Pâinea albă, produsele de patiserie...
salata de icre

Salata de icre la micul dejun

Icrele au fost considerate dintotdeauna delicatese, deoarece în trecut acestea erau servite doar la mesele aristocraților. Acum au devenit un produs destul de popular...

Hrișca, de la aliment la medicament natural

O alimentație cât mai variată este benefică pentru sănătatea organismului nostru. Este recomandat să alternăm alimentele la toate cele trei mese ale zilei. Trebuie...

Care sunt beneficiile consumului de legume de sezon?

Semnele sezonului rece sunt deja instalate, cu pași repezi, și încep să se simtă din ce în ce mai tare. Aerul tăios, frigul caracteristic...

Beneficiile alunelor de pădure pentru organism

Semințele și nucile de toate tipurile sunt extrem de benefice pentru organism datorită uleiurilor, vitaminelor și mineralelor pe care le conțin. Diminețile pot fi mai...
chefirul

Chefirul – beneficii extraordinare pentru sănătatea ta

Chefirul este o băutură pe bază de lapte produs prin acțiunea unei ciuperci în acest mediu lactic. Este foarte asemănător ca și consistență cu...

Ce beneficii are ceapa pentru organismul nostru

Ceapa este ocolită de mulți dintre noi din cauza mirosului său puternic. Nu este tocmai de preferat să mâncăm ceapă înainte de a merge...

Beneficiile semințelor de floarea soarelui

Organismul nostru are nevoie de o alimentație cât mai variată pentru a acumula cât mai multe vitamine, minerale și alte substanțe nutritive necesare pentru...

Beneficiile frunzelor de mentă pentru organism

Menta este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, iar ceaiul obținut din frunzele ei este poate printre cele mai utilizate ceaiuri din țara...

Piersicile, fructele „vedetă” ale sezonului

Atunci când îți e poftă de ceva dulce mai bine te-ai gândi de două ori dacă să „ataci” o tabletă de ciocolată, o înghețată,...

De ce este bine să consumi ridiche roșie

Ridichea roșie se numără printre cele mai gustoase și cele mai consumate legume de primăvară. Aceasta face parte din familia rădăcinoaselor și crește în...

Beneficiile sucurilor de roșii și sfeclă roșie pentru micul dejun

În perioada verii, hidratarea organismului este foarte importantă. Pe tot parcursul zilei este recomandat să bem cât mai multe lichide: apă plată, freshuri, iaurturi,...
WeddFest
Loftiness
WeddFest