Beneficii

Specialiştii recomandă ca pentru o viaţă echilibrată şi sănătoasă să consumăm micul dejun în fiecare zi. Află care sunt beneficiile primei mese a zilei şi de ce să nu o treci cu vederea niciodată.

grau-spelta

Beneficiile grâului spelta pentru organism

Grâul comun este cel mai cunoscut în România, deși există mult mai multe soiuri de grâu la nivel mondial. Pâinea albă, produsele de patiserie...
chefirul

Chefirul – beneficii extraordinare pentru sănătatea ta

Chefirul este o băutură pe bază de lapte produs prin acțiunea unei ciuperci în acest mediu lactic. Este foarte asemănător ca și consistență cu...

4 beneficii ale consumului unui mic dejun bogat în proteine

Proteinele sunt substanțe organice formate din lanțuri simple sau dezvoltate de aminoacizi ce sunt prezente în celulele tuturor organismelor vii. Acestea se regăsesc atât...

Efectele benefice ale micului dejun asupra organismului tău

Mulți specialiști în nutriție consideră că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, datorită beneficiilor pe care le aduce asupra organismului uman....
mierea

Scorțișoara și mierea – efecte incredibile asupra organismului

Scorțișoara și mierea sunt folosite încă de acum câteva mii de ani. În China, scorțișoara este utilizată mai degrabă ca medicament decât ca și...

Piersicile, fructele „vedetă” ale sezonului

Atunci când îți e poftă de ceva dulce mai bine te-ai gândi de două ori dacă să „ataci” o tabletă de ciocolată, o înghețată,...

Beneficiile semințelor de cânepă la micul dejun

Pentru sănătatea noastră, la micul dejun este recomandat că mâncăm și semințe, pe lângă alimentele cu care suntem obișnuiți. Probabil, cei mai mulți dintre...

Beneficiile unui mic dejun format din alimente raw

Alimentația este unul dintre lucrurile care ne influențează cel mai mult sănătatea, aspectul fizic și starea de spirit. Iar în opinia nutriționiștilor, o alimentație sănătoasă începe chiar...

Beneficiile unui consum redus de sare la micul dejun

O bună parte din alimentele pe care le consumăm în fiecare zi conțin foarte multă sare, iar mâncarea de la micul dejun nu face...
laptele de soia

5 beneficii ale laptelui de soia în alimentația ta zilnică

Laptele de soia este o băutură vegetală care rezultă din stoarcerea boabelor de soia. În ziua de astăzi a devenit foarte popular, atât printre...
busuiocul

Busuiocul, de la plantă aromatică la plantă medicinală

Plantele aromatice folosite în bucătărie, nu au doar puterea de a da o aromă deosebită mâncării. Sunt deopotrivă și plante medicinale. Fie că le...

4 super alimente pentru micul dejun

Există o vorbă care spune că „așa cum îți începi dimineața îți va merge toată ziua”. Sunt multe lucruri care ne pot influența starea de...

Beneficiile ierburilor aromatice

Gătitul e aproape o știință dacă stai să te gândești mai atent la tot ceea ce presupune. Îmbinarea armonioasă a aromelor diferitelor ingrediente, textura...

5 beneficii ale micului dejun

Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei. Nu degeaba încearcă nutriționiștii să ne arate beneficiile acestei mese și motivele pentru care ar...

Totul despre antioxidanți

Aproape la fiecare discuție despre nutriție și sănătate auzim despre antioxidanți. Câte informații ai însă despre ce sunt aceștia, unde se găsesc și la...

Beneficiile strugurilor

Apariția strugurilor în piețe bucură papilele gustative ale iubitorilor acestui fruct. Pe lângă vinul delicios care este produs din diferitele tipuri de struguri, mai...

Peștele la micul dejun

Un ingredient luat foarte rar în considerare când vine vorba de micul dejun, peștele este o idee bună când vrei să faci o schimbare...

De ce e bine să consumi bananele pătate

Majoritatea oamenilor evită să consume bananele, atunci când acestea devin prea coapte, însă nu ar trebui să fie așa. Există diferite studii care confirmă...

De ce să mâncăm cereale la micul dejun

Când vine vorba despre diversificarea micului dejun avem la dispoziție numeroase alternative. Există însă un produs alimentar agreat de foarte multe persoane: cerealele. Servite fie...

Beneficiile semințelor de floarea soarelui

Organismul nostru are nevoie de o alimentație cât mai variată pentru a acumula cât mai multe vitamine, minerale și alte substanțe nutritive necesare pentru...