Beneficii

Specialiştii recomandă ca pentru o viaţă echilibrată şi sănătoasă să consumăm micul dejun în fiecare zi. Află care sunt beneficiile primei mese a zilei şi de ce să nu o treci cu vederea niciodată.

Tipuri de lapte vegetal și beneficiile fiecăruia

Laptele vegetal, produs din soia, orez sau diferite tipuri de nuci, este perfect pentru cei care au dezvoltat alergii sau intoleranțe la lactoză și...

Untul la micul dejun

Untul este unul dintre alimentele care se consumă de regulă la micul dejun. Acesta are un gust foarte bun și poate fi combinat cu o...

Totul despre antioxidanți

Aproape la fiecare discuție despre nutriție și sănătate auzim despre antioxidanți. Câte informații ai însă despre ce sunt aceștia, unde se găsesc și la...

Beneficiile murăturilor

Când toamna își așterne pătura de frunze uscate peste pământ, gospodinele de peste tot încep să adune toate cele necesare pentru conservarea alimentelor pe...

Teff, cereala din Etiopia, cu beneficii multiple pentru organism

Clasa cerealelor este extrem de vastă și pe lângă „clasicele” grâu, orz, ovăz include și specii de plante mai puțin cunoscute în România, dar...

De ce este bine să consumăm mâncare gătită la micul dejun

Majoritatea nutriționiștilor afirmă faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acest lucru este adevărat, însă nu este de ajuns doar să...

Beneficiile seminţelor de susan negru

Cei mai mulţi dintre noi suntem obişnuiţi cu seminţele de susan alb. Mai există însă şi susanul negru, gustul seminţelor fiind asemănător cu al...

Piersicile, fructele „vedetă” ale sezonului

Atunci când îți e poftă de ceva dulce mai bine te-ai gândi de două ori dacă să „ataci” o tabletă de ciocolată, o înghețată,...

Beneficiile unei mese calde de dimineață pe timp de iarnă

Odată cu venirea iernii trebuie să avem mult mai multă grijă de sănătatea noastră pentru că frigul și umezeala ne afectează imunitatea organismului. Dacă dorim...

Beneficiile mierii de albine

Mierea are atât de multe beneficii pe care oamenii nu le cunosc. Sau le cunosc, însă uită de ele şi aleg mereu remedicii chimice,...

Beneficiile frunzelor de mentă pentru organism

Menta este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, iar ceaiul obținut din frunzele ei este poate printre cele mai utilizate ceaiuri din țara...

Goji: Beneficii și efecte secundare

V-ați întrebat vreodată care sunt beneficiile aduse sănătății de fructele și de sucul de goji? Unii nutriționiști afirmă că fructul de goji poate fi o...

5 beneficii ale consumului de cafea la micul dejun

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la micul dejun. Multe persoane o consumă pentru că are un gust bun și îi ajută...

De ce să mâncăm cereale la micul dejun

Când vine vorba despre diversificarea micului dejun avem la dispoziție numeroase alternative. Există însă un produs alimentar agreat de foarte multe persoane: cerealele. Servite fie...

Cum te ajută micul dejun să ai o viață sănătoasă

Deși micul dejun este considerat a fi cea mai importantă masă a zilei, multe persoane sar peste această mâncare, fie pentru că nu au...

De ce să mâncăm fulgi de drojdie inactivă la micul dejun

Tot mai multe alimente sunt incluse în categoria super-alimentelor, datorită proprietăților și beneficiilor pe care le au pentru organism. În această categorie sunt incluși...

Efectele benefice ale micului dejun asupra organismului tău

Mulți specialiști în nutriție consideră că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, datorită beneficiilor pe care le aduce asupra organismului uman....

Mic dejun răcoritor și sănătos

Vara, când temperaturile de afară sunt foarte ridicate încă de la primele ore ale zilei, cu toții ne dorim să mâncăm mic dejun răcoritor...

Cornurile la micul dejun

Un mic dejun trebuie să fie întotdeauna unul foarte gustos și sațios, pentru a ne ține de foame până vor servi masa de prânz. În...

Beneficiile sfeclei roșii

Sfecla roșie a fost cultivată încă din antichitate, însă în acele timpuri se consumau frunzele plantei, nu rădăcina. Sfecla este una dintre cele mai...