Beneficii

Specialiştii recomandă ca pentru o viaţă echilibrată şi sănătoasă să consumăm micul dejun în fiecare zi. Află care sunt beneficiile primei mese a zilei şi de ce să nu o treci cu vederea niciodată.

De ce să mănânci germeni de grâu la micul dejun

Germenii de plante sunt folosiți de obicei pentru tratarea unor boli (în special în medicina asiatică) sau în alimentație de către adepții dietei raw...

Superalimente la micul dejun

Superalimentele sunt o categorie de ingrediente găsite în natură, ce conțin o valoare nutritivă incredibil de mare, dar aduc un aport caloric foarte mic....

Beneficiile ierburilor aromatice

Gătitul e aproape o știință dacă stai să te gândești mai atent la tot ceea ce presupune. Îmbinarea armonioasă a aromelor diferitelor ingrediente, textura...

4 beneficii ale consumului unui mic dejun bogat în proteine

Proteinele sunt substanțe organice formate din lanțuri simple sau dezvoltate de aminoacizi ce sunt prezente în celulele tuturor organismelor vii. Acestea se regăsesc atât...

Beneficiile smoothie-urilor

În ultima perioadă, smoothie-urile au luat cu asalt micul dejun. Multă lume a început să consume un smoothie în locul micului dejun sau în...

Sănătatea începe cu alimentele de la micul dejun

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Indiferent dacă servim o mâncare gătită sau dacă preferăm să mâncăm ceva rapid dimineața, trebuie să...

Beneficiile strugurilor

Apariția strugurilor în piețe bucură papilele gustative ale iubitorilor acestui fruct. Pe lângă vinul delicios care este produs din diferitele tipuri de struguri, mai...

4 super alimente pentru micul dejun

Există o vorbă care spune că „așa cum îți începi dimineața îți va merge toată ziua”. Sunt multe lucruri care ne pot influența starea de...

Ce înseamnă un mic dejun echilibrat

Beneficiile unui mic dejun sunt deja foarte cunoscute: poate preveni creşterea în greutate, stimulează îmbunătăţirea memoriei pe termen scurt, reduce riscul de diabet zaharat...
grau-spelta

Beneficiile grâului spelta pentru organism

Grâul comun este cel mai cunoscut în România, deși există mult mai multe soiuri de grâu la nivel mondial. Pâinea albă, produsele de patiserie...

Beneficiile consumului de ouă la micul dejun

Ouăle se numără printre cele mai consumate alimentele la micul dejun. Acesta au un aport nutritiv ridicat, ceea ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a...

Beneficiile pepenelui verde

Dacă e vară, e sezonul pepenelui verde! Acest fruct, este unul foarte îndrăgit de mulți și este consumat de unul singur, în salată de...

Piersicile, fructele „vedetă” ale sezonului

Atunci când îți e poftă de ceva dulce mai bine te-ai gândi de două ori dacă să „ataci” o tabletă de ciocolată, o înghețată,...

Beneficiile consumului de ardei gras

Ardeiul gras se numără printre cele mai comune legume consumate de către om. Acesta este cultivat în aproape toată lumea, fiind o plantă care...

10 efecte ale gutuilor asupra sănătății

Fiecare anotimp are fructele sale, de aceea în fiecare perioadă a anului ar trebui să profităm cât de mult putem de ceea ce ne...

Ceaiul de ginseng – beneficii

Ceaiul de ginseng este cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra organismului, fiind des consumat pe continentul asiatic. Rădăcina de ginseng este utilizată...

Broccoli la micul dejun

Superstar în lumea legumelor, broccoli este o legumă care poate face extrem de mult bine organismului uman. Fie că îl consumi la micul dejun...
terci de ovăz

Beneficiile fulgilor de ovăz la micul dejun

Dimineața, la micul dejun, există obiceiul de a mânca cereale cu lapte, dar mulți confundă cerealele/fulgii adevărați cu așa-zisele cereale dulci, colorate, ambalate în...

Ce beneficii are ceapa pentru organismul nostru

Ceapa este ocolită de mulți dintre noi din cauza mirosului său puternic. Nu este tocmai de preferat să mâncăm ceapă înainte de a merge...
micul dejun

8 lucruri pe care nu le știi despre micul dejun

Știi că micul dejun este masa principală a fiecărei zile, așa că este important să știi ce anume trebuie să mănânci ca să te...