Beneficii

Specialiştii recomandă ca pentru o viaţă echilibrată şi sănătoasă să consumăm micul dejun în fiecare zi. Află care sunt beneficiile primei mese a zilei şi de ce să nu o treci cu vederea niciodată.

Sfecla elvețiană murată – preparare și beneficii

Atunci când ne gândim la murături, primul lucru care ne vine în minte sunt castraveții murați. Și urmează apoi gogonelele pentru că ani la...

10 efecte ale gutuilor asupra sănătății

Fiecare anotimp are fructele sale, de aceea în fiecare perioadă a anului ar trebui să profităm cât de mult putem de ceea ce ne...
chefirul

Chefirul – beneficii extraordinare pentru sănătatea ta

Chefirul este o băutură pe bază de lapte produs prin acțiunea unei ciuperci în acest mediu lactic. Este foarte asemănător ca și consistență cu...

Ce beneficii are ceapa pentru organismul nostru

Ceapa este ocolită de mulți dintre noi din cauza mirosului său puternic. Nu este tocmai de preferat să mâncăm ceapă înainte de a merge...

Beneficiile semințelor de floarea soarelui

Organismul nostru are nevoie de o alimentație cât mai variată pentru a acumula cât mai multe vitamine, minerale și alte substanțe nutritive necesare pentru...

Beneficiile frunzelor de mentă pentru organism

Menta este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, iar ceaiul obținut din frunzele ei este poate printre cele mai utilizate ceaiuri din țara...

Beneficiile pătrunjelului și cum să îl mâncăm la micul dejun

Pătrunjelul este o plantă deopotrivă aliment, condiment și medicament. Este una dintre plantele cel mai des întâlnite în țara noastră. Îl putem cumpăra din...

Piersicile, fructele „vedetă” ale sezonului

Atunci când îți e poftă de ceva dulce mai bine te-ai gândi de două ori dacă să „ataci” o tabletă de ciocolată, o înghețată,...

Pepenele galben la micul dejun

Întotdeauna trebuie să profităm de fructele și legumele de sezon pentru a ne încărca bateriile. Și pentru că este vremea pepenilor, de ce să...

Zmeura și beneficiile sale la micul dejun

Fiecare anotimp are fructele lui, de aceea trebuie să profităm din plin vara de multitudinea de culori şi arome care ne încântă ochii şi...

Ceaiul de ghimbir, metoda perfectă de hidratare pentru întreaga zi

Hidratarea este foarte importantă în fiecare zi, dar mai cu seamă vara, în perioadele cu zile toride. Cu toții am auzit mesajele de interes...

De ce este bine să consumi ridiche roșie

Ridichea roșie se numără printre cele mai gustoase și cele mai consumate legume de primăvară. Aceasta face parte din familia rădăcinoaselor și crește în...

10 motive să înlocuiți uleiul rafinat cu uleiul de măsline presat la rece

Cel mai frecvent, în coșul de cumpărături al românilor se găsește ulei de floarea soarelui rafinat și mult mai puțin se consumă uleiuri presate...

Beneficiile sucurilor de roșii și sfeclă roșie pentru micul dejun

În perioada verii, hidratarea organismului este foarte importantă. Pe tot parcursul zilei este recomandat să bem cât mai multe lichide: apă plată, freshuri, iaurturi,...

Beneficiile consumului de vișine

Toată lumea știe că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Din acest motiv, dimineața trebuie să mâncăm alimente variate astfel încât...

De ce să mănânci mei la micul dejun

Alegerea celor mai bune și nutritive alimente pentru micul dejun este o provocare pentru fiecare dintre noi. De multe ori ne întrebăm ce să mai mâncăm...

Cireșele, sursă de vitamine și minerale

Se spune că fructele este bine să le consumăm la timpul lor. În această perioadă este vremea căpșunilor și a cireșelor, așadar este bine să...

Beneficiile fructelor de mure, sursa de tinerețe

La micul dejun este recomandat să mâncăm alimente sățioase, cu valoare nutritivă, care să ofere organismului cât mai multe elemente necesare pentru funcționarea sa...

De ce să eliminăm zahărul alb din alimentație

Despre efectele nocive ale zahărului alb ați auzit probabil vorbindu-se tot mai des în ultimii ani. Cum abordarea unui stil de viață sănătos a...

De ce să mănânci germeni de grâu la micul dejun

Germenii de plante sunt folosiți de obicei pentru tratarea unor boli (în special în medicina asiatică) sau în alimentație de către adepții dietei raw...