Search
Generic filters
Exact matches only

Brioșe cu măr și mango

E atât de bine când un fel de mâncare poate dubla și ca desert, și ca mic dejun. De obicei, brioșele sunt un astfel de preparat. De data asta, îți ofer rețeta unor brioșe cu măr și mango, ca să ai energie și bună dispoziție până la prânz.

Ingrediente:

113 g unt
1 ou mare
2 mere medii (curățate și mărunțite)
200 g mango (proaspăt sau congelat, mărunțit)
150 g stafide
250 g sos de mere (sosul de mere se face fierbând merele în apă și apoi decojindu-le și pisându-le și se poate păstra într-un borcan închis, la fel ca și gemul)
390 g făină
220 g zahăr brun
1 linguriță bicarbonat de sodiu
O jumătate de linguriță sare

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la foc mare și pregătește cu hârtii pentru brioșe tava. Topește untul într-o cratiță și lasă-l să se răcească.

Sparge oul într-un bol mare și bate-l cu furculița. Adaugă apoi mărul, mango, stafidele și sosul de mere și omogenizează compoziția. La final adaugă untul topit și amestecă din nou până la omogenizare.

Într-un alt vas, amestecă ingredientele uscate (făina, zahărul, sarea și bicarbonatul) și apoi fă o gaură în mijloc. Acolo toarnă amestecul cu fructe și amestecă până se încorporează făina. Împarte apoi aluatul în fiecare formă din tava de brioșe și pune tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute (sau până trece testul cu scobitoarea). Când acestea s-au copt scoate tava și lasă brioșele 5-10 minute să se răcească înainte să le scoți din tavă, iar după ce le-ai scos, lasă-le să se răcească de tot.

Citește și Brioșe integrale cu dovlecel

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *