Brioșe “Omletă”

briose omleta

Omleta este unul dintre cele mai cunoscute preparate consumate la micul dejun. Dar ce ziceți de o reinterpretare a acesteia sub formă de brioșe?

Aceasta este perfectă pentru persoanele care dimineața nu așa mult timp la dispoziție pentru a pregăti ceva sofisticat. Se prepară foarte rapid și ușor, iar pentru o consistență mai mare putem adăuga diverse legume, brânzeturi sau șuncă.

În cele ce urmează v-am pregătit o rețetă de brioșe perfectă pentru micul dejun. În plus, dacă dimineața nu aveți suficient timp la dispoziție pentru a le pregăti, se pot prepara și de seara, iar înainte de a pleca la job nu rămâne decât să le savurați alături de o cană de ceai sau un suc proaspăt de fructe.

Ingrediente:

  • 12 ouă;
  • o jumătate de linguriță de sare;
  • o ceapă mică tocată;
  • 150g de șuncă tăiată cubulețe (puteți folosi orice tip de carne preferați: kaiser, bacon, cârnăciori, salam);
  • piper după gust;
  • un sfert de linguriță de pudră de usturoi;
  • 100 g de ardei roșu (sau kapia), tăiat cubulețe;
  • 50 g de ciuperci proaspete tăiate felii (dacă doriți le puteți căli câteva minute);
  • 100 g de brânză cheddar sau cașcaval date pe răzătoare;
  • 115 g de baby spanac, tocat;

Modalitate de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  2. Pregătiți o tavă de brioșe pe care o ungeți în prealabil cu puțin ulei pentru a împiedica lipirea brioșelor. Se pot folosi și formele de hârtie sau chiar mai indicate ar fi cele de silicon.
  3. Într-un bol mare se bat ouăle după care se adaugă rând pe rând restul ingredientelor: ceapa, ardeiul, ciupercile, spanacul, cașcavalul, șunca și condimentele.
  4. Fiecare formă va fi umplută cu 1/3 din compoziția de mai sus.
  5. Se dau la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt făcute și mijlocul înainte de a le scoate din cuptor.

Poftă bună!

Având în vedere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, optați pentru acele produsele care vă asigură sursa de energie de care aveți nevoie pe parcursul întregii zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here