Cartofii la micul dejun

Cartofii se numără printre alimentele cele mai consumate, atât la noi în țară, cât și pe alte meleaguri. Cartofii se pot prepara extrem de ușor și sub diferite forme. Mai jos vă prezentăm câteva ideei despre cum pot fi cosumați cartofii atunci când serviți micul dejun.

1. Cartofi cu unt sau brânză

Mai mult ca sigur acest tip de cartof este unul dintre cel mai întâlnit atunci când servim micul dejun. Trebuie subliniat faptul că acest preparat are un gust extrem de bun. Astfel, după ce fierbem cartofii, îi vom decojii și apoi putem întinde untul sau brânza pe ei, apoi putem adăuga puțină sare, atenție, însă nu trebuie să facem exces. Deoarece cartofii sunt calzi, untul sau brânza se vor topii aproape instant și astfel cartofii vor prinde un gust superb. O altă variantă de prepararea a cartofilor sunt în cuptor. Și copți, cartofii sunt foarte gustoși cu unt și brânză.

2. Plăcintă de cartofi

O altă variantă de a prepara acest aliment pentru micul dejun sunt sub forma unei plăcinte de cartofi. Rețeta este foarte simplă, tot ce aveți de făcut este să curățați cartofii, să îi răzuiți, după care să îi scurgeți de amindon și să îi căliți într-o tigaie, cu puțin ulei și puțină ceapă. După ce s-au gătit, puteți adăuga peste ei 1-2 ouă, bătute ca pentru omletă, iar la final, după ce și ouăle s-au copt, puteți presăra peste plăcinta de cartofi cașcaval ras. Puteți să consumați acest preparat alături de o salată de legume.

3. Salată orientală

Salata orientală de cartofi este de asemenea o rețetă potrivită pentru micul dejun. Trebuie precizat faptul că pe lângă cartofi această mai conține și alte alimente, precum: castraveți, ardei gras, măsline, ceapă, ouă, brânză sau orice alt ingredient care vă place. Acest preparat este foarte consistent, oferindu-ne senzația de saturație până la masa de prânz.

Există și alte moduri de preparare a cartofilor pentru micul dejun, însă noi vi le-am prezentat pe cele care se pregăsesc și se consumă cel mai mult în țara noastră.

Voi cum obișnuiți să consumați cartofii la micul dejun?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here