Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Chec brazilian cu portocale

Brazilienii nu prea consumă multe alimente la micul dejun, pentru ei masa principală a zilei fiind prânzul. Totuși, ei servesc micul dejun acasă, de obicei înainte să meargă la serviciu, iar acesta constă într-o cană de cafea și fructe proaspete tropicale sau un produs de patiserie. În 7 septembrie, brazilienii își sărbătoresc ziua națională, așa că îți prezint o rețetă de chec, pe care brazilienii îl consumă deseori la micul dejun.

Ingrediente:

2 portocale
1 lime
3 ouă
60 ml ulei
115 g unt topit
250 g făină
96 g făină de migdale (sau migdale măcinate fin)
350 g zahăr
1 1/2 lingurițe praf de copt
Sare după gust
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță extract de portocale

Pentru glazură:

4 linguri suc de portocale
2 linguri suc de lime
6 linguri zahăr
1 lingură (15g) unt
Puțină sare

Mod de preparare:

Tapetează tava cu hârtie de copt (îți sugerez să folosești o tavă rotundă pentru chec) sau cu ulei și făină și încinge cuptorul.

Răzuieşte coaja de la lime și portocale și pune-o într-un blender. Curăță apoi portocalele și taie-le în bucăți mai mici și adaugă-le în blender. Stoarce lime-ul și pune și sucul acesteia în blender. Pornește blenderul și amestecă totul până amestecul devine omogen. Apoi adaugă ouăle, uleiul, untul topit și esențele și mestecă din nou în blender. Tot acolo vei pune apoi și ingredientele pudră (făină, zahăr, praf de copt, sare și făina de migdale) și vei pulsa totul cu blenderul până când obții un amestec omogen. Toarnă totul în tavă și pune-l la cuptor pentru 35 – 40 minute.

Ca să pregătești glazura, pune toate ingredientele într-o cratiță mică și lasă-le să fiarbă până când zahărul e topit complet.

După ce ai scos blatul din cuptor, împunge-l de câteva ori cu un băț de frigărui și toarnă jumătate din glazură peste el. Lasă blatul să se răcească complet înainte să îl scoți din tavă, iar apoi reîncălzește restul glazurii și ornează checul cu ea. Servește-l feliat la micul dejun cu o cană de cafea.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *