Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Algeria

Bucătăria algeriană are foarte multe influențe, dobândite de la mulțimea de civilizații care au ocupat acest teritoriu de-a lungul timpului. Printre ele, amintim francezii, spaniolii și romanii. Din acest motiv, preparatele algeriene sunt un mix de arome, mirosuri și ingrediente diverse, care mai de care mai gustoase.

Micul dejun nu face excepție de la această regulă a diversității. Există mai multe preparate care pot fi întâlnite în diferite părți ale Algeriei. Unul dintre acestea este și așa-numitul Chakchouka. Pentru gătitul acestui preparat, algerienii folosesc ardei roșu și verde, usturoi, roșii, ulei de măsline, apă, paprika, ceapă, ouă, sare și piper.

Chakchouka este un preparat care se consumă de regulă cu un fel de pâine numită Pita. Alături de acestea, aproape tot timpul va exista o ceașcă de cafea sau de ceai pe masa localnicilor.

Un alt preparat algerian care s-a răspândit în jurul globului este Couscous. Servit deseori la prânz, Couscous poate fi întâlnit uneori și la masa de dimineață. Este servit alături de un sos din carne sau legume gătit separat de ingredientele principale.

Cel mai des întâlnit tip de carne la algerieni este carnea de miel, urmată de cea de pui. La desert, de obicei algerienii se delectează cu halva, nuga sau ciocolată.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *