Bucătăria algeriană are foarte multe influențe, dobândite de la mulțimea de civilizații care au ocupat acest teritoriu de-a lungul timpului. Printre ele, amintim francezii, spaniolii și romanii. Din acest motiv, preparatele algeriene sunt un mix de arome, mirosuri și ingrediente diverse, care mai de care mai gustoase.
Micul dejun nu face excepție de la această regulă a diversității. Există mai multe preparate care pot fi întâlnite în diferite părți ale Algeriei. Unul dintre acestea este și așa-numitul Chakchouka. Pentru gătitul acestui preparat, algerienii folosesc ardei roșu și verde, usturoi, roșii, ulei de măsline, apă, paprika, ceapă, ouă, sare și piper.
Chakchouka este un preparat care se consumă de regulă cu un fel de pâine numită Pita. Alături de acestea, aproape tot timpul va exista o ceașcă de cafea sau de ceai pe masa localnicilor.
Un alt preparat algerian care s-a răspândit în jurul globului este Couscous. Servit deseori la prânz, Couscous poate fi întâlnit uneori și la masa de dimineață. Este servit alături de un sos din carne sau legume gătit separat de ingredientele principale.
Cel mai des întâlnit tip de carne la algerieni este carnea de miel, urmată de cea de pui. La desert, de obicei algerienii se delectează cu halva, nuga sau ciocolată.