Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Fiecare cultură are propriile obiceiuri, iar asta include și obiceiurile de consum la micul dejun. Micul dejun englezesc a apărut în Regatul Unit în jurul anilor 1800 și a fost creat de victorieni. Acesta diferă de la zonă la zonă, însă, în general constă în cârnați, bacon, fasole, roșii, ouă, pâine prăjită, unt și ciuperci. Toate acestea sunt servite cu o ceașcă de ceai, cafea sau suc de portocale.

„All Day Breakfast”

Micul dejun englezesc este menționat și sub forma „All Day Breakfast” sau micul dejun pentru întreaga zi. Multe cafenele sau pub-uri servesc acest preparat pe tot parcursul zilei. Acesta poate fi denumit și „full breakfast” (mic dejun întreg) datorită faptului că este foarte consistent.

În epoca victoriană, micul dejun reprezenta, pentru cei bogați, o ocazie de a-și arăta avuția și calitatea alimentelor produse pe propriile pământuri. Totodată, prima masă a zilei reprezenta o șansă de a etala calitățile deosebite ale bucătarilor care preparau ingredientele în fiecare dimineață la această masă.

Ingredientele folosite

Rețeta de bază pentru un mic dejun englezesc include doi cârnați, două ciuperci, două roșii (sau două felii de roșii), două sau trei felii de bacon, boabe de fasole coapte, două ouă și budincă neagră. Aceasta din urmă este un cârnat făcut cu carne de porc și sânge al aceluiași animal. Toate ingredientele sunt prăjite sau coapte, iar acestora li se adaugă pâine prăjită și băutura preferată de dimineață (cafea, ceai sau suc de portocale).

În epoca victoriană însă, pe lângă aceste ingrediente de bază, cei bogați obișnuiau să adauge alimente precum friptură de halibut, merlan prăjit, smochine fierte, picioare de fazan, limbă cu guler, obraz de porc sau alte preparate care subliniau statutul social ridicat.

Micul dejun englezesc în zilele noastre

Majoritatea britanicilor din zilele noastre preferă un mic dejun mai ușor, în defavoarea celui tradițional. Astfel, cele mai consumate preparate la micul dejun sunt cerealele cu lapte, terciul de ovăz (porridge) sau pâine prăjită cu gem sau miere.

Micul dejun englezesc este însă servit în weekenduri sau la cafenele, pub-uri și hoteluri. Alături de acesta se pot servi și chifle englezești, crumpets (un fel de clătite englezești) sau omlete.

Tu ai servi un mic dejun englezesc?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *