El Salvador este o țară extrem de frumoasă din America Centrală. Este o destinație turistică vizitată de zeci de mii de turiști în fiecare an datorită frumuseților naturale și obiectivelor turistice atrăgătoare. Totodată, bucătăria sa tradițională este una care se deosebește de celelalte țări din preajma ei. Preparatele autohtone sunt influențate din afară doar de către spanioli, în rest sunt creații proprii ale localnicilor.
Deoarece atât de mulți turiști îi trec pragul an de an, El Salvador s-a adaptat și a împrumutat mai multe rețete de mic-dejun. De aceea, aici se pot întâlni și preparate simple precum ciorbă de pui, dar și preparate exotice, precum flori de palmier prăjite. Ca turist, depinde numai de tine cât de multe mâncăruri noi ești dispus să experimentezi.
Micul dejun în El Salvador include de regulă un mixt de alimente precum ouă, legume, brânzeturi, banane, fasole, tortillas, mango, ananas etc. Datorită faptului că această țară dispune de o linie de coastă extinsă, se întâlnesc și foarte multe mâncăruri ce au la bază peștele și alte fructe de mare. Din ele se prepară diverse supe și tocănițe delicioase, foarte savurate de turiști.
Un preparat des întâlnit la micul dejun este empanadas, făcut din făină albă și umplut cu carne, cartofi și/sau brânză. Alături de empanadas mai puteți servi o ceașcă de cafea, de ceai ori un pahar de suc de fructe tropicale.