Micul dejun în Irlanda

Irlanda se află în partea de vest a Europei, fiind o țară insulară care reprezintă cel mai vestic membru al Uniunii Europene. Irlanda ocupă 80% din insula omonimă, iar cealaltă zonă este ocupată de Irlanda de Nord, care aparține Regatului Unit. Deși cele două se confundă foarte ușor, există o diferență clară între ele de care trebuie să ții seama dacă te hotărăști să vizitezi această insulă.

Tradiția culinară din Irlanda a evoluat de-a lungul secolelor în funcție de popoarele care au stăpânit insula și de schimbările social-politice. Climatul temperat permite cultura grânelor și creșterea animalelor, surse importante de alimente pentru preparatele tradiționale. Cele mai populare mâncăruri irlandeze sunt preparate din șuncă, varză, cartofi și diverse condimente.

Micul dejun din Irlanda variază în funcție de zona geografică, la fel ca în majoritatea țărilor de pe glob, de altfel. În mod tradițional însă, cele mai populare ingrediente întâlnite sunt șunca, cârnații, ouăle  prăjite sau făcute omletă, budinca albă sau neagră, pâinea toast, roșiile prăjite, ciupercile și fasolea.

Micul dejun irlandez este foarte asemănător cu cel englezesc, mai bine cunoscut după denumirea sa din limba nativă drept ”full breakfast”.

Un mic dejun tradițional irlandez este adesea acompaniat de un ceai autohton puternic, servit uneori cu lapte. Cafeaua însă nu lipsește nici ea de la masa de dimineață, mai ales în hotelurile sau restaurantele irlandeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.