Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Luxemburg

Sub denumirea sa oficială de Marele Ducat de Luxemburg, această țară se află în partea de vest a Europei și se învecinează cu Belgia, Franța și Germania. Este formată din două regiuni principale (Oesling în nord și Gutland în sud) și nu are ieșire la mare.

Bucătăria tradițională din Luxemburg este foarte mult influențată de tradițiile țărilor din apropiere, respectiv Franța, Belgia și Germania. Mai mult decât atât, în perioada modernă putem vorbi și despre influențe italiene și portugheze, datorită imigranților din aceste două țări care s-au stabilit în Luxemburg.

Alimentele pe care le vei întâlni frecvent pe mesele localnicilor sunt de regulă produse lactate, legume, pește de apă dulce, produse de patiserie proaspete, carne de vânat provenită din munții din nordul țării, ouă, cartofi și diverse mezeluri.

Micul dejun este de regulă unul sățios, format din ouă prăjite alături de care se pun, după preferința fiecăruia, brânzeturi, legume, cartofi prăjiți, carne de porc și diverse sosuri.

Tocănițele sunt și ele foarte populare la masa de dimineață din Luxemburg, fiind de regulă gătite cu o zi înainte. Să nu uităm și de diverse preparate care au la bază ciupercile, dar și carnea de iepure în sezonul de vânat. Dimineața mai poate fi întâlnită și Gromperekichelcher, o clătită din cartofi condimentată cu ceapă și/sau usturoi.

La micul dejun nu lipsește niciodată clasica ceașcă de cafea cu lapte.

Citește și despre micul dejun din Libia.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări