Micul dejun în Malta

Malta este un stat insular care se află în sudul Europei, în mijlocul Mării Mediterane, la 288 de kilometri de Tunisia și la 93 de kilometri de Sicilia, Italia. Denumirea oficială a țării este de Republica Malta și reprezintă un arhipelag format din insulele Malta, Gozo, Comino și Cominitto. Aceasta din urmă nu este locuită.

Bucătăria tradițională malteză scoate în evidență relațiile pe care locuitorii insulei le-au avut de-a lungul timpului cu numeroasele civilizații care au ocupat acest teritoriu într-un moment sau altul în istorie. Toate aceste popoare au influențat foarte mult modul în care locuitorii arhipelagului gătesc.

Mâncarea tradițională este una rustică, bazată foarte mult pe condimente și produse de patiserie. Câteva alimente reprezentative pentru bucătăria malteză sunt Lampuki Pie (plăcintă cu pește), tocăniță din carne de iepure, Bragioli (măsline și carne de vită) și Gbejniet (brânză de oaie sau capră).

Peștele, carnea de oaie, vită sau porc, legumele și fructele sunt foarte des întâlnite în restaurantele de pe insule sau în casele localnicilor, preparate după numeroase rețete diferite.

Micul dejun este unul foarte diversificat. De regulă în timpul săptămânii se consumă pâine prăjită unsă cu gemuri sau miere, lapte cu cereale sau fructe proaspete, legume sau produse de panificație proaspete. În weekend-uri masa de dimineață devine mai consistentă, locuitorii servind de obicei câte un mic dejun englezesc copios.

Cafeaua, ceaiul, laptele și sucul de fructe pot fi toate întâlnite la masa de dimineață din Malta, astfel încât cu siguranță vei avea de unde alege.

Citește și despre micul dejun din Luxemburg.

DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here