Micul dejun în Tailanda

O altă țară cu iz exotic, Tailanda îmbină armonios mai multe elemente ale tradițiilor alimentare din Asia de sud-est. Bucătăria tailandeză se concentrează mult pe preparate foarte aromate și condimentate. În același timp, însă, cel mai important lucru pentru bucătarii profesioniști tailandezi reprezintă echilibrul gusturilor, atenția la detalii și varietatea mâncărurilor, indiferent de ora din zi la care sunt servite.

Micul dejun nu face excepție de la regulă, mai ales dacă este servit în restaurante. Mâncarea tradițională de dimineață este constituită din pește picant cu aromă mentolată, alături de carne de porc picantă și orez.

Acest preparat are un gust deosebit de bun și în același este și foarte ieftin. Așa se explică de ce foarte mulți localnici preferă să ia micul dejun la restaurante sau chiar și de la diferite standuri care îl servesc la pachet.

Alte preparate de dimineață întâlnite în Tailanda mai sunt:

Khao khai chiao – o omletă cu orez alb, servită alături de cârnați și castraveți.

Khao tom – o supă de orez în stil tailandez, gătită de obicei cu carne de porc, de pui sau cu creveți.

În ceea ce privește băuturile,  la micul dejun este foarte des întâlnită cafeaua, atât acasă, cât și în restaurante.

DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here