Venezuela se mândrește la micul dejun cu faimoasele ”empanadas”. Acestea sunt niște produse de patiserie umplute cu brânză, carne sau orice combinație de legume și fasole. ”Empanadas” sunt adeseori servite cu suc de fructe sau cafea și sunt delicioase atunci când sunt calde.
Dar venezeluenii sunt un popor plin de diversitate, cu tradiții bogate care își pun accentul și pe alimentele servite la masa de dimineață. Pe lângă vestitele ”empanadas”, turiștii care au oportunitatea de a vizita această țară vor mai întâlni și alte bunătăți, cum ar fi ”cachitos de jamon”. Acest preparat este gătit cu șuncă, făină de porumb, ouă și unt.
Totodată, este important de menționat faptul că Venezuela este unul dintre cei mai mari producători de boabe de cafea din lume. Din acest motiv, la micul dejun turiștii pot să se bucure de gustul deosebit al ciocolatei venezeluene, care merge de minune cu gustul cafelei autohtone.
Pe scurt, micul dejun în Venezuela nu este altceva decât o încântare a gusturilor.