Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Quiche-ul e un preparat franțuzesc care îmbină aluatul crocant și umplutura moale pentru a crea o explozie de savoare. Este considerat de multe ori cu o plăcintă, însă quiche-ul poate fi preparat pentru o masă întreagă.

Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline
40 g ceapă tocată
30 g frunze de spanac baby (sau normal), tăiate mare
60 g mozzarella răzuită
60 ml lapte
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță piper măcinat
4 ouă mari
(cantitatea de ingrediente face 6 mini quiche-uri, dacă vrei 12, dublează cantitatea)

Mod de preparare:

Într-o tigaie pune uleiul de măsline și pune-o pe foc mediu să se încingă. Când uleiul e fierbinte, adaugă ceapa și călește-o cam 3 minute (sau până începe să se caramelizeze). Adaugă apoi spanacul și mai călește-le vreo 2 minute (sau până când frunzele de spanac încep să se înmoaie). Transferă apoi amestecul de spanac cu ceapă într-un bol și lasă-l să se răcească vreo 3 minute, după care poți adăuga brânza mozzarella răzuită și apoi amestecă bine compoziția.

În acest moment poți porni cuptorul să se încălzească. Combină laptele cu condimentele și ouăle și amestecă bine, până se omogenizează. Apoi adaugă amestecul de frunze de spanac, ceapă și brânză mozzarella și amestecă-le cu un tel.

Unge cu ulei o tavă pentru 6 brioșe. Împarte amestecul în cantități egale în cele 6 forme de brioșă. Pune tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 minute sau până când mini quiche-urile au crescut și s-au solidificat. După ce se răcesc, mini quiche-urile se vor dezumfla puțin. Le puteți consuma întreaga familie, atât calde cât și reci.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *