Ouă Benedict în stil californian

Azi e Ziua Internațională a Femeii, eveniment care coincide și cu Ziua Mamei. Sărbătorește ambele instanțe ale femeilor din viața ta cu un mic dejun prin intermediul căruia să se simtă răsfățate. Îți propunem o variantă californiană a clasicelor ouă Benedict, delicioasă și cu un aspect tare apetisant. Iată cum să le prepari:

Ingrediente:

1/2 lingură oțet alb

1/2 linguriță sare

2 ouă

1 chiflă englezească/ biscuiți din foietaj

1 roșie

1/2 avocado

Pentru sosul Hollandaise:

2 gălbenușuri

½ lingură zeamă de lămâie

Un vârf de linguriță de sare

½ linguriță pudră de chilli

30 g unt

Mod de preparare:

Începe prin a pune la fiert cam jumătate de litru de apă, împreună cu oțetul și sarea. Când acestea încep să fiarbă, redu focul la mic. Amestecă puțin în apă cu o lingură de lemn, pentru a crea un vârtej, iar apoi toarnă oul în apă, cu grijă. Dacă nu te descurci, poți pune oul spart, într-o pungă tare și să îl pui în apă cu tot cu pungă. Lasă-l să fiarbă în jur de 3 minute, la foc mic, după care scoate ouăle din apă cu o spatulă cu găuri. Pune-le pe un șervețel de hârtie să absoarbă excesul de apă.

Pentru a pregăti sosul, e nevoie să adaugi într-un blender sau robot de bucătărie gălbenușurile, sucul de lămâie sarea și pudra de chilli (pot fi făcute și cu un tel manual, însă durează mai mult timp). Mixează-le până când ajung la o consistență spumoasă. Topește untul și apoi toarnă-l încet în restul compoziției. Ai grijă să fie mixat totul tare, ca să nu se gătească gălbenușul de la untul fierbinte. Amestecă totul până când obții un sos gros.

Ca să asamblezi totul, taie chifla englezească în jumătate și pe fiecare din cele două jumătăți adaugă câteva feliuțe subțiri de avocado, o felie de roșie și apoi un ou poșat. Presară cu o lingură niște sos Hollandaise peste acestea și servește totul imediat!

Comentarii