Micul dejun

Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei şi care ne dă energia pentru întreaga zi. Îţi oferim, în fiecare dimineaţă, reţete pentru un mic dejun gustos, beneficii şi recomandări pentru ca tu să nu sari niciodată peste prima masă a zilei.

Croasante cu migdale pentru micul dejun

Un mic dejun ce constă într-un croissant cu migdale este o gustare bogată, care datează încă din secolul al XVII-lea. Fiind un element tradițional...

Cum arată micul dejun tradițional în Franța

Oricine aude despre bucătăria franceză ar spune că mesele tradiționale sunt adesea bogate, dar foarte sărate. Prânzul și cina în stil franțuzesc sunt mese...
avocado

3 rețete cu avocado pentru micul dejun

Avocado este un tip relativ unic de fructe. În ciuda faptului că cele mai multe dintre acestea conțin, în principal, foarte mulți carbohidrați, avocado...
laptele de soia

5 beneficii ale laptelui de soia în alimentația ta zilnică

Laptele de soia este o băutură vegetală care rezultă din stoarcerea boabelor de soia. În ziua de astăzi a devenit foarte popular, atât printre...

Semințele de pin și beneficiile acestui superaliment pentru organism

Tot mai multe ingrediente sunt incluse pe lista superalimentelor sau a alimentelor medicamente. Din această categorie fac parte și semințele de pin. Acestea erau folosite...

Micul dejun în Dubai

Fiind o atracție turistică aleasă de milioane de vizitatori anual, Orientul Mijlociu ne încântă deseori cu binecunoscutul oraș la nivel mondial, Dubai. Situat în...
terci de ovăz

Beneficiile fulgilor de ovăz la micul dejun

Dimineața, la micul dejun, există obiceiul de a mânca cereale cu lapte, dar mulți confundă cerealele/fulgii adevărați cu așa-zisele cereale dulci, colorate, ambalate în...

Micul dejun al călugărilor shaolin și beneficiile sale pentru organism

Despre călugării shaolin se știe că au o forță care uimește (sunt capabili să își susțină toată greutatea corpului într-un deget, să spargă diferite...
busuiocul

Busuiocul, de la plantă aromatică la plantă medicinală

Plantele aromatice folosite în bucătărie, nu au doar puterea de a da o aromă deosebită mâncării. Sunt deopotrivă și plante medicinale. Fie că le...
tarate de grau

De ce să mâncăm tărâțe de grâu la micul dejun

Tărâțele de grâu nu trebuie folosite atât ca aliment, ci mai degrabă ca medicament. Acestea rezultă din măcinarea grâului și ele sunt de fapt...

Cum consumăm varza roșie și care sunt beneficiile sale

Toamna este unul dintre cele mai bogate perioade ale anului din punct de vedere al „ofertei” de legume și fructe. Găsim atât de multe...

4 idei sănătoase și rapide de prânz la birou (când sari peste micul dejun)

În societatea de astăzi, cu toții suntem suprasolicitați, presați de timp și stresați. Cu toții ne dorim să fim mai sănătoși, motiv pentru care...

Micul dejun în America

Atunci când te gândești la un mic dejun clasic, cu siguranță incluzi ouă făcute ochiuri, clătite americane și bacon în imaginea care-ți vine în...
grau-spelta

Beneficiile grâului spelta pentru organism

Grâul comun este cel mai cunoscut în România, deși există mult mai multe soiuri de grâu la nivel mondial. Pâinea albă, produsele de patiserie...
menemen

Menemen – omletă turcească cu legume

Menemen este o omletă tradițională turcească pe bază de legume colorate și una dintre cele mai populare rețete de mic dejun ale poporului turc....
salata de icre

Salata de icre la micul dejun

Icrele au fost considerate dintotdeauna delicatese, deoarece în trecut acestea erau servite doar la mesele aristocraților. Acum au devenit un produs destul de popular...

Plăcintă de toamnă cu mere și caramel

Ce poate fi mai bun decât un desert cald, făcut în casă, pe timp de toamnă? Cum sezonul rece tocmai a venit, iar frigul...

Micul dejun în Germania

Germania și-a menținut bucătăria tradițională pe parcursul istoriei, ajungând să mențină alimente tradiționale precum diversele tipuri de cârnați. Dacă pentru vecinii acestora, precum francezii...

Hrișca, de la aliment la medicament natural

O alimentație cât mai variată este benefică pentru sănătatea organismului nostru. Este recomandat să alternăm alimentele la toate cele trei mese ale zilei. Trebuie...

Care sunt beneficiile consumului de legume de sezon?

Semnele sezonului rece sunt deja instalate, cu pași repezi, și încep să se simtă din ce în ce mai tare. Aerul tăios, frigul caracteristic...