Micul dejun

Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei şi care ne dă energia pentru întreaga zi. Îţi oferim, în fiecare dimineaţă, reţete pentru un mic dejun gustos, beneficii şi recomandări pentru ca tu să nu sari niciodată peste prima masă a zilei.

Beneficiile sucului de ghimbir dimineața asupra organismului

Inițial cultivat în China, ghimbirul reprezintă una dintre cele mai sănătoase și savuroase mirodenii de pe planetă. Mirosul și gustul caracteristic, ușor înțepător, este...
nuci

De ce să mâncăm zilnic nuci (I)

Nucile reprezintă unele dintre cele mai vechi plante cultivate de om, importanța lor fiind subliniată încă din perioada anilor 7.000 înaintea erei noastre. Astăzi,...

Cum îi motivăm pe copii să mănânce sănătos și echilibrat

Obezitatea este o problemă tot mai serioasă pentru societatea actuală și afectează deopotrivă adulții și copiii. Medicii spun că printre cauzele creșterii numărului de...

4 motive pentru care să adaugi brânza de vaci la micul dejun

În multe părți ale lumii, brânza este o parte importantă a micului dejun, în special servită proaspătă, moale și ușoară, asezonată cu miere și...

Teff, cereala din Etiopia, cu beneficii multiple pentru organism

Clasa cerealelor este extrem de vastă și pe lângă „clasicele” grâu, orz, ovăz include și specii de plante mai puțin cunoscute în România, dar...
laptele de migdale

Beneficiile laptelui de migdale pentru menținerea sănătății organismului

Laptele de migdale este un produs vegetal foarte hrănitor și foarte bogat în substanțe nutritive. La fel ca și în cazul laptelui de soia,...
hash de cartofi dulci cu oua si bacon

Hash de cartofi dulci cu ouă și bacon

Hash de cartofi dulci sau „Hash brown” este un preparat foarte des întâlnit în special în Statele Unite ale Americii, cartoful dulce fiind un...

Opt motive să mâncați amarant

Amarantul este „la modă” doar de câțiva ani în România, multă vreme fiind considerat buruiană. Este o plantă veche de mii de ani. A...

Croasante cu migdale pentru micul dejun

Un mic dejun ce constă într-un croissant cu migdale este o gustare bogată, care datează încă din secolul al XVII-lea. Fiind un element tradițional...

Cum arată micul dejun tradițional în Franța

Oricine aude despre bucătăria franceză ar spune că mesele tradiționale sunt adesea bogate, dar foarte sărate. Prânzul și cina în stil franțuzesc sunt mese...
avocado

3 rețete cu avocado pentru micul dejun

Avocado este un tip relativ unic de fructe. În ciuda faptului că cele mai multe dintre acestea conțin, în principal, foarte mulți carbohidrați, avocado...
laptele de soia

5 beneficii ale laptelui de soia în alimentația ta zilnică

Laptele de soia este o băutură vegetală care rezultă din stoarcerea boabelor de soia. În ziua de astăzi a devenit foarte popular, atât printre...

Semințele de pin și beneficiile acestui superaliment pentru organism

Tot mai multe ingrediente sunt incluse pe lista superalimentelor sau a alimentelor medicamente. Din această categorie fac parte și semințele de pin. Acestea erau folosite...

Micul dejun în Dubai

Fiind o atracție turistică aleasă de milioane de vizitatori anual, Orientul Mijlociu ne încântă deseori cu binecunoscutul oraș la nivel mondial, Dubai. Situat în...
terci de ovăz

Beneficiile fulgilor de ovăz la micul dejun

Dimineața, la micul dejun, există obiceiul de a mânca cereale cu lapte, dar mulți confundă cerealele/fulgii adevărați cu așa-zisele cereale dulci, colorate, ambalate în...

Micul dejun al călugărilor shaolin și beneficiile sale pentru organism

Despre călugării shaolin se știe că au o forță care uimește (sunt capabili să își susțină toată greutatea corpului într-un deget, să spargă diferite...
busuiocul

Busuiocul, de la plantă aromatică la plantă medicinală

Plantele aromatice folosite în bucătărie, nu au doar puterea de a da o aromă deosebită mâncării. Sunt deopotrivă și plante medicinale. Fie că le...
tarate de grau

De ce să mâncăm tărâțe de grâu la micul dejun

Tărâțele de grâu nu trebuie folosite atât ca aliment, ci mai degrabă ca medicament. Acestea rezultă din măcinarea grâului și ele sunt de fapt...

Cum consumăm varza roșie și care sunt beneficiile sale

Toamna este unul dintre cele mai bogate perioade ale anului din punct de vedere al „ofertei” de legume și fructe. Găsim atât de multe...

4 idei sănătoase și rapide de prânz la birou (când sari peste micul dejun)

În societatea de astăzi, cu toții suntem suprasolicitați, presați de timp și stresați. Cu toții ne dorim să fim mai sănătoși, motiv pentru care...