Micul dejun

Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei şi care ne dă energia pentru întreaga zi. Îţi oferim, în fiecare dimineaţă, reţete pentru un mic dejun gustos, beneficii şi recomandări pentru ca tu să nu sari niciodată peste prima masă a zilei.

paine cu dovleac

Pâine de dovleac cu scorțișoară și iaurt grecesc

Dacă tot este sezonul dovlecilor plăcintari, de ce să nu profităm la maxim de beneficiile și de gustul lor aromat? Există o multitudine de...

Beneficiile alunelor de pădure pentru organism

Semințele și nucile de toate tipurile sunt extrem de benefice pentru organism datorită uleiurilor, vitaminelor și mineralelor pe care le conțin. Diminețile pot fi mai...

Alimente care combat astenia de toamnă

Orice anotimp vine și cu bune, și cu rele. Vara e prea cald, iarna prea rece, primăvara este perioada destinată alergiilor, iar toamna intervine...

Micul dejun în Canada

Bucătăria canadiană are influențe diferite în funcție de zona în care este servit un anumit preparat. Cea mai vizibilă diferență se află între Canada...
clatite japoneze

Clătite pufoase în stil japonez

Pentru un mic dejun cu adevărat delicios, vă recomandăm clătitele japoneze. Acestea sunt de două ori mai pufoase decât cele americane și fac din...
biscuitii cu fulgi de ovaz si merisoare

Biscuiți cu fulgi de ovăz și merișoare

Biscuiții cu ovăz sunt perfecți pentru micul dejun, deoarece sunt foarte bogați în fibre și merg de minune alături de o cană de cafea,...
clatite americane cu sos de vanilie

Sos de vanilie cu unt pentru clătitele americane

Dacă și voi adorați clătitele americane, atunci acest sos de vanilie cu unt este alegerea perfectă pentru un plus de savoare! Aceste clătite pufoase sunt...

Cartofi copți cu bacon, smântână și roșii

Cel mai bogat anotimp al anului și-a făcut apariția, îmbiindu-ne simțurile cu tot felul de roade care mai de care mai gustoase. Chiar dacă...

Micul dejun în Danemarca

Danemarca are o cultură gastronomică puternic înrădăcinată în produsele locale. Deși în ultima perioadă, globalizarea a început să ia amploare și aici, danezii continuă...

Sfecla elvețiană murată – preparare și beneficii

Atunci când ne gândim la murături, primul lucru care ne vine în minte sunt castraveții murați. Și urmează apoi gogonelele pentru că ani la...
clatite americane cu dovleac

Clătite americane cu dovleac

Nu știu pentru voi cum arată o dimineață perfectă de toamnă, dar astăzi, dimineața noastră miroase a dovleac și a scorțișoară. O dată ce...

10 efecte ale gutuilor asupra sănătății

Fiecare anotimp are fructele sale, de aceea în fiecare perioadă a anului ar trebui să profităm cât de mult putem de ceea ce ne...
clatite indiene

Rava chilla – clătite din griș cu specific indian

Rava chilla reprezintă un fel de clătite indiene din griș, foarte aromate, care se servesc în special la micul dejun, dar pot fi servite...
chefirul

Chefirul – beneficii extraordinare pentru sănătatea ta

Chefirul este o băutură pe bază de lapte produs prin acțiunea unei ciuperci în acest mediu lactic. Este foarte asemănător ca și consistență cu...

Ce beneficii are ceapa pentru organismul nostru

Ceapa este ocolită de mulți dintre noi din cauza mirosului său puternic. Nu este tocmai de preferat să mâncăm ceapă înainte de a merge...
quiche cu spanac

Quiche cu spanac și cașcaval

Quiche-ul este un preparat care se consumă în mod normal la micul dejun, dar sunt și țări în care acesta este servit ca și...
briose omleta

Brioșe “Omletă”

Omleta este unul dintre cele mai cunoscute preparate consumate la micul dejun. Dar ce ziceți de o reinterpretare a acesteia sub formă de brioșe? Aceasta...

Beneficiile semințelor de floarea soarelui

Organismul nostru are nevoie de o alimentație cât mai variată pentru a acumula cât mai multe vitamine, minerale și alte substanțe nutritive necesare pentru...

Beneficiile frunzelor de mentă pentru organism

Menta este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, iar ceaiul obținut din frunzele ei este poate printre cele mai utilizate ceaiuri din țara...

Beneficiile pătrunjelului și cum să îl mâncăm la micul dejun

Pătrunjelul este o plantă deopotrivă aliment, condiment și medicament. Este una dintre plantele cel mai des întâlnite în țara noastră. Îl putem cumpăra din...