Micul dejun

Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei şi care ne dă energia pentru întreaga zi. Îţi oferim, în fiecare dimineaţă, reţete pentru un mic dejun gustos, beneficii şi recomandări pentru ca tu să nu sari niciodată peste prima masă a zilei.

tarate de grau

De ce să mâncăm tărâțe de grâu la micul dejun

Tărâțele de grâu nu trebuie folosite atât ca aliment, ci mai degrabă ca medicament. Acestea rezultă din măcinarea grâului și ele sunt de fapt...

Cum consumăm varza roșie și care sunt beneficiile sale

Toamna este unul dintre cele mai bogate perioade ale anului din punct de vedere al „ofertei” de legume și fructe. Găsim atât de multe...

4 idei sănătoase și rapide de prânz la birou (când sari peste micul dejun)

În societatea de astăzi, cu toții suntem suprasolicitați, presați de timp și stresați. Cu toții ne dorim să fim mai sănătoși, motiv pentru care...

Micul dejun în America

Atunci când te gândești la un mic dejun clasic, cu siguranță incluzi ouă făcute ochiuri, clătite americane și bacon în imaginea care-ți vine în...
grau-spelta

Beneficiile grâului spelta pentru organism

Grâul comun este cel mai cunoscut în România, deși există mult mai multe soiuri de grâu la nivel mondial. Pâinea albă, produsele de patiserie...
menemen

Menemen – omletă turcească cu legume

Menemen este o omletă tradițională turcească pe bază de legume colorate și una dintre cele mai populare rețete de mic dejun ale poporului turc....
salata de icre

Salata de icre la micul dejun

Icrele au fost considerate dintotdeauna delicatese, deoarece în trecut acestea erau servite doar la mesele aristocraților. Acum au devenit un produs destul de popular...

Plăcintă de toamnă cu mere și caramel

Ce poate fi mai bun decât un desert cald, făcut în casă, pe timp de toamnă? Cum sezonul rece tocmai a venit, iar frigul...

Micul dejun în Germania

Germania și-a menținut bucătăria tradițională pe parcursul istoriei, ajungând să mențină alimente tradiționale precum diversele tipuri de cârnați. Dacă pentru vecinii acestora, precum francezii...

Hrișca, de la aliment la medicament natural

O alimentație cât mai variată este benefică pentru sănătatea organismului nostru. Este recomandat să alternăm alimentele la toate cele trei mese ale zilei. Trebuie...

Care sunt beneficiile consumului de legume de sezon?

Semnele sezonului rece sunt deja instalate, cu pași repezi, și încep să se simtă din ce în ce mai tare. Aerul tăios, frigul caracteristic...
paine cu dovleac

Pâine de dovleac cu scorțișoară și iaurt grecesc

Dacă tot este sezonul dovlecilor plăcintari, de ce să nu profităm la maxim de beneficiile și de gustul lor aromat? Există o multitudine de...

Beneficiile alunelor de pădure pentru organism

Semințele și nucile de toate tipurile sunt extrem de benefice pentru organism datorită uleiurilor, vitaminelor și mineralelor pe care le conțin. Diminețile pot fi mai...

Alimente care combat astenia de toamnă

Orice anotimp vine și cu bune, și cu rele. Vara e prea cald, iarna prea rece, primăvara este perioada destinată alergiilor, iar toamna intervine...

Micul dejun în Canada

Bucătăria canadiană are influențe diferite în funcție de zona în care este servit un anumit preparat. Cea mai vizibilă diferență se află între Canada...
clatite japoneze

Clătite pufoase în stil japonez

Pentru un mic dejun cu adevărat delicios, vă recomandăm clătitele japoneze. Acestea sunt de două ori mai pufoase decât cele americane și fac din...
biscuitii cu fulgi de ovaz si merisoare

Biscuiți cu fulgi de ovăz și merișoare

Biscuiții cu ovăz sunt perfecți pentru micul dejun, deoarece sunt foarte bogați în fibre și merg de minune alături de o cană de cafea,...
clatite americane cu sos de vanilie

Sos de vanilie cu unt pentru clătitele americane

Dacă și voi adorați clătitele americane, atunci acest sos de vanilie cu unt este alegerea perfectă pentru un plus de savoare! Aceste clătite pufoase sunt...

Cartofi copți cu bacon, smântână și roșii

Cel mai bogat anotimp al anului și-a făcut apariția, îmbiindu-ne simțurile cu tot felul de roade care mai de care mai gustoase. Chiar dacă...

Micul dejun în Danemarca

Danemarca are o cultură gastronomică puternic înrădăcinată în produsele locale. Deși în ultima perioadă, globalizarea a început să ia amploare și aici, danezii continuă...