Pâine cu banane, mere și unt de arahide

paine cu banane

Pâinea cu banane sau banana bread este o rețetă americană de pâine dulce, dar în ultima vreme a devenit foarte populară și la noi.

Pâinea cu banane este o rețetă perfectă pentru micul dejun. Se poate consuma ca atare sau cu diverse topping-uri: gemuri, unt de arahide, unt simplu, cremă de ciocolată și bineînteles alături de o cană de cafea fierbinte sau un ceai.

Dacă preferi pâinea făcută în casa, trebuie neapărat să încerci și această rețetă. Are consistența unui chec, este ușor de pregătit, iar tu de vei bucura de mirosul aromat al unei pâini calde și delicioase, proaspăt scoasă din cuptor.

Ingrediente:

  • 1 ou mare;
  • 100 g de zahăr brun;
  • 80 ml de ulei de canola sau alt ulei vegetal;
  • 50 g de zahăr granulat;
  • 60 g de smântână sau iaurt grecesc;
  • 60 g de unt de arahide cremos;
  • 2 lingurițe de extract de vanilie;
  • 190 g de făină;
  • o jumătate de linguriță de praf de copt;
  • o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • un praf de sare;
  • 300 g de piure de banane (este recomandat să folosim banane cât mai coapte pentru a fi mai ușor de pasat;
  • 2 mere date pe răzătoarea mare;

Modalități de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 1800.
  2. Pregătiți o tavă de pâine sau chec pe care o ungeți cu ulei și o tapetați cu faină.
  3. Într-un castron mare adăugați primele 7 ingrediente și omogenizați compoziția.
  4. Adăugați apoi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins și praful de sare. Amestecați ușor cu o spatulă până se încorporează făina.
  5. Adaugați bananele și merele și amestecați cu grijă.
  6. Turnați compoziția rezultată într-o tavă și neteziți cu spatula.
  7. Dați tava la cuptor pentru aprox. 60-65 de minute, până când crusta capătă o culoare aurie. Înainte de a scoate din cuptor faceți testul scobitoarei pentru a verifica și mijlocul.

Sfat: timpul de coacere poate să varieze în funcție de calitatea ingredientelor sau în funcție de caracteristicile cuptorului. Nu vă speriați dacă coacerea durează mai mult. Este important să fiți atenți la pâinea din cuptor și nu la ceas.

  1. După ce este gata, lăsați-o în tavă să se răcească vreo 15 minute înainte de a fi servită.

Această pâine se va păstra perfect la temperatura camerei aprox. o săptămână dacă va fi pusă într-un recipient închis ermetic sau până la 6 luni dacă este congelată.

Diminețile voastre devin mai delicioase cu mirosul dulce al acestei pâinii combinat cu savorea unei cești de cafea fierbinte!

Comentarii