Pâine de dovleac cu scorțișoară și iaurt grecesc

paine cu dovleac

Dacă tot este sezonul dovlecilor plăcintari, de ce să nu profităm la maxim de beneficiile și de gustul lor aromat? Există o multitudine de preparate în care aceștia se pot folosi, dar noi ți-am pregătit o rețetă care merge de minune alături de cafeaua de dimineață!

Ingrediente:

100 g de zahăr alb
100 g de zahăr brun
56 g de unt
425 de grame de piure de dovleac (care se prepară din dovleac copt la cuptor aprox. 60 minute, după care se curăță pulpa și se mixează la blender sau la robotul de bucătărie până rezultă o pastă)
170 g de iaurt grecesc (scurs de zer și la temperatura camerei)
2 ouă mari la temperatura camerei
1 linguriță de extract de vanilie
250 g de făină
2 lingurițe de praf de copt
¾ linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de scorțișoară
o jumătate de linguriță de sare

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 1800 C și se pregătește o tavă de chec care se unge cu unt și se tapetează cu puțină făină.

Într-un castron mai mare amestecați zahărul (alb și brun) cu untul până se face spumă. Adaugă apoi piureul de dovleac și iaurtul grecesc și omogenizează compoziția. Adaugă pe rând ouăle, mixează-le bine, apoi adaugă și vanilia.

Separat, într-un castron, mixează făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara. Adaugă-le peste compoziția și omogenizează.

Lofintess

Toarnă aluatul în tavă și întinde-l uniform. Se dă la cuptor pentru 55 – 65 de minute. Se face testul scobitoarei înainte de a scoate tava din cuptor. Lasă pâinea de dovleac să se răcească 5 – 10 minute înainte de a o scoate din tavă.

Este foarte aromată și în plus îți va umple și bucătăria cu o aromă dulce. Se poate servi atât călduță cât și rece, alături de o ceașcă de cafea aburindă.

Comentarii