Prăjitură chinezească

Prăjiturica aceasta este atât de gustoasă, în cât nu mai are nevoie de alte prezentări! Tot ce trebuie făcut este să fie de-vo-ra-tă!!!!

Ingrediente blat:

140 g unt la temperatura camerei

140 g zahăr (de preferat zahăr pudră)

70 g făină

100 g nuci măcinate

4 albuşuri (plus un praf de sare)

coaja rasă de la jumătate de lămâie

Ingrediente cremă 1:

1 borcan 250 g nutella

Ingrediente cremă 2:

4 gălbenuşuri

140 g zahăr (de preferat zahăr pudră)

Preparare:

Untul, la temperatura camerei se freacă cu zahărul. Se adaugă nucile, coaja de lămâie, făina, iar la final albuşurile bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă mică şi se coace pentru aproximativ 20-25 de minute. Se scoate rece din tava şi apoi se aşează pe dosul acesteia!!!!

Blatul astfel obţinut se va unge cu un strat de nutella.

Separat, gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi se vo întinde peste crema 1., urmând ca prăjitura să fie introdusă iar în cuptor, la foc slab, pentru a se usca crema de gălbenuş.

Se serveşte rece, lângă un pahar delicios de frappe!

Rețetă oferită de Amelie – Rețete fel de fel….

Comentarii