Prăjitura de sâmbătă: Brioşe cu stafide

Săptămâna aceasta, o reţetă simplă, din puţine ingrediente, rapidă şi care vă va gâdila papilele gustative! Brioşe delicioase, cu stafide şi sâmburi de caisă! Un deliciu.

Ingrediente:

4 ouă

100 g unt

150 g făină

senţă vanilie

100 g stafide

un praf de sare

coajă rasă de lămâie

50 g sâmburi de caise, tocaţi mărunt

Preparare:

Untul se topeşte şi se lasă apoi să se răcească. Stafidele se amestecă cu făina, sarea şi coaja de lămâie.

Albuşurile se bat împreună cu sarea, zahărul şi esenţa de vanilie, până devin o spumă albă, tare.

Peste albuşuri se adaugă gălbenuşurile şi untul şi se amestecă uşor, cu un tel, uşor, prin răsturnare.

La final se adaugă şi făina şi se amestecă şi în acest caz, uşor, până ce totul se încorporează.

Compoziţia se toarnă în forme de brioşă (lăsaţi un spaţiu de aprox. 1 deget, nu umpleţi forma) şi daţi la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute.

Le puteţi orna cu cireşe confiate sau cu sos de ciocolată.

Şi gata, brioşele voastre ultra-rapide, gustoase şi care se topesc în gură sunt gata!

Retţetă oferită de Amelie – Retete fel de fel…

DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:
Comentarii