Prăjitura de sâmbătă: Chec cu ness

Dacă checul de săptămâna trecută era dedicat cu precădere celor mici, săptămâna aceasta am decis că trebuie să îi răsfăţăm şi pe cei mari. Şi aşa a apărut acest checu delicios, aromat, cu ness şi ciocolată! Atenţie!!! Se transformă foarte uşor într-un capriciu!

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6-7 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • o jumătate pliculeţ praf de copt
  • 3 linguri ness
  • 50 g fulgi de ciocolată
  • 70 g merişoare şi agrişe deshidratate
  • 30 g nuci tocate grosier
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • esenţă de rom

Preparare:

Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le frecăm cu 3 linguri de zahăr, uleiul, laptele, fructele deshidratate, nucile şi ness-ul.

Albuşurile, cu un praf de sare, se bat spumă, cu restul de zahăr şi esenţa de rom.

Peste gălbenuşurile frecate, se adaugă albuşurile bătute spumă, făina şi praful de copt cernute şi fulgii de ciocolată.

Se amestecă uşor, de sus în jos, până ce se omogenizează totul.

Compoziţia astfel obţinută se toarnă în tăvile de chec, tapetate şi se dă în cuptorul preîncălzit, pentru 30-40 de minute sau până ce trece testul scobitorii.

Se poate servi pudrat cu zahăr vanilat sau simplu, lângă o cană simpatică de cafea!

Spor la gătit!

Reteta oferită de Amelie – Retete fel de fel…

DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:
Comentarii