Prăjitura de sâmbătă: Chec M&M’s

Un chec gustos, aromat… cu mici surprize în interior: bomboane M&M’s de ciocolată, menite să stârnească zâmbete pe buze!

Ingrediente:

  • 7 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 7 linguri de făină
  • 1 lingură nucă măcinată
  • 50 g agrişe deshidratate
  • 150 g bomboane M&M’s
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • esenţă de vanilie (sau a altă esenţă care vă place)
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacaoa
  • un praf de sare

Preparare:

Gălbenuşurile se separă de albuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu 3 linguri de zahăr, uleiul şi se adaugă nuca măcinată şi agrişele.

Albuşurile, în care s-a pus un praf de sare, se mixează cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie, până devin o spumă albă, consistentă.

Peste gălbenuşuri se adaugă albuşurile, făina cernută împreună cu praful de copt şi se amestecă uşor, de sus în jos, până ce totul se omogenizează.

Compoziţia se împarte în două, într-un din părţi urmând a se adăuga cacaoa cernut şi bomboanele M&M’s.

În tăvile de chec, tapetate, se pune în centrul ei, o lingură din compoziţia albă, o lingură din compoziţia cu cacaoa, una peste alta, până ce tava este aproape plină.

Tăvile se dau la cuptorul preîncins, pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până ce trec testul scobitorii.

Se pot pudra cu zahăr vanilat, sau servi simple!

Spor la gătit să aveţi!

Reţetă oferită de Amelie – Reţete fel de fel…

Comentarii