Prăjitura de sâmbătă: Clătite cu flori de salcâm

clatite

Pentru că seară de seară mirosul superb al salcâmului ne inundă casa, transformarea acestor flori minunate într-un desert incredibil nu a fost prea greu de conceput! Aşadar, câteva clătite pufoase, gustoase şi cât se poate de aromate şi-au făcut apariţia vioaie pe masa din sufragerie.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 70 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 50 g caimac
  • 3 linguri ulei
  • 200 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 70 g flori de salcâm
  • câteva bobiţe de zmeură

Preparare:

Făina se pune într-un recipient încătător. În mijlocul acesteia se pun ouăle, laptele, caimacul, uleiul şi praful de copt, omogenizându-se. O tigaie se încinge pe aragaz şi cu un polinic mic se toarnă din compoziţia de clătite în tigaie. Deasupra se adaugă flori de salcâm şi zmeură. Când clătita începe să facă băşicuţe deasupra, este semn că trebuie să o întoarceţi pe cealaltă parte. O mai lăsaţi câteva secunde şi o puneţi pe un platou sau o farfurie drăgălaşă!

Procedaţi la fel pentru toată compoziţia de clătite. Serviţi cu sirop de zmeură.

Reţetă oferită de Amelie – Reţete fel de fel…

DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:
Comentarii