Pe lângă tradiţionalii cozonăcei, păşti şi alte dulciuri specifice sărbătorilor Pascale, cred că această prăjitură cu gem de caise se încadrează de minune în peisaj! Acrişoară, ciocolătoasă, parfumată, cu siguranţă va cuceri câteva inimi. Dar să trecem la reţetă!
Ingrediente:
- 250 g făină
- 100 g zahăr
- 3 linguri cacaoa
- 1 linguriţă praf de copt
- 400 g gem de caise
- 120 ml lapte
- 100 g smântănă grasă
- 2 linguri fulgi de cocos
- 50 g fulgi de ciocolată
- 70 g merişoare şi agrişe uscate
Pentru decor:
- câteva nuci
Preparare:
Într-un vas încăpător se pun toate ingredientele uscate. Se amestecă totul bine, pentru a se încorpora, iar peste se adaugă gemmul, laptele şi smântâna. Totul se mixează bine, iar la final se adaugă fructele uscate.
Compoziţia se toarnă într-o formă de copt şi din loc în loc se înfig în aluat nuci.
Se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30-40 de minute sau până ce trece testul scobitorii!
Prăjitura se serveşte rece, fiind mult mai gustoasă.
Eu vă doresc un Paşte fericit, cu bucurie, sănătate, lumină în suflet şi bucate îmbelşugate!
Reţetă oferită de Amelie – Reţete fel de fel…