Prăjitura de sâmbătă: Prăjitură multi-fruti

Un desert uşor de preparat, dulce-acrişor, lejer, pe care cei mici îl adoră, iar cei mari îl iubesc (mai ales dacă este servit la o cafea aromată)!

Ingrediente:

5 ouă
5 linguri făină
5 linguri zahăr
5 g praf de copt
2 linguri mac
1 lingură ulei
1 lingură smântână grasă
un praf de sare
esenţă de vanilie
zmeură, vişine, cireşe

Preparare:

Cireşelelor şi vişinelor le vor fi scoşi sâmburii şi se vor pune la scurs.

Albuşurile se separă de gălbenuşuri.

Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr, uleiul, laptele şi seminţele de mac.

Albuşurile, cu un praf de sare se bat spumă cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie.

Peste gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi făina amestecată cu praful de copt. Cu o lingură se amestecă totul foarte uşor, de jos în sus, până ce totul se omogenizează.

Compoziţia astfel obţinută se toarnă într-o tavă de copt, iar deasupra se pun vişinele, cireşele şi zmeura.

Se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35-40 de minute sau până ce trece testul scobitorii.

Prăjitura se serveşte rece, cu frişcă, îngheţată, sos de ciocolată sau sos de zmeură!

Comentarii