Prăjitura de sâmbătă: Tartă cu cireşe şi agrişe

tarta cu cirese si agrise

O tartă uşoară, dulce-acrişoară, ideală pentru zilele călduroase de vară când vă este poftă de ceva dulce, dar răcoritor în acelaşi timp!

Ingrediente:

300 g cireşe fără sâmburi

100 g agrişe verzi

4 ouă

50 g unt topit şi lăsat la temperatura camerei

130 g făină

200 ml lapte

50 ml caimac

80 g zahăr

o linguriţă rasă praf de copt

seminţele de la o jumătate de păstaie de vanilie

un praf de sare

Preparare:

Ungem o tavă de copt cu unt şi făină, la baza acestei punem o hârtie de copt şi aşezăm fructele.

Într-un bol încăpător se pun ouăle împreună cu zaharul, vanilia, sarea şi amestecăm.Se adugă făina cu praful de copt şi puţin câte puţin se adăugă laptele şi caimacul împreună cu untul la temperature camerei. Totul se amestecă bine, apoi se toarnă compoziţia peste fructe şi se dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până ce tarta trece testul scobitorii.

Se poate servi cu cireşe proaspete, frişcă sau îngheţată!

Reţetă oferită de Amelie – Reţete fel de fel…

DISTRIBUIȚI
  • CREDITE:
Comentarii