Prăjitura de sâmbătă: Turtiţe rapide

Cred că toţi am încercat măcar o singură dată acel sentiment aproape rozător de a mânca ceva dulce, dar în acelaşi timp, un impas poate chiar mai mare ne clipocea în faţă ca un semafor stricat: prea puţin timp, prea puţini bani, lene prea mare, etc..

Ei bine, cam aşa am păţit şi eu sfârşitul acesta de săptămână, dar pentru că pofta de dulce era atât de mare, am improvizat nişte turtiţe rapide.

Se fac repede, nu necesită prea multe ingrediente, însă sunt de-li-cioa-se!!!

Ingrediente:

2 albuşuri

un praf de sare

esenţă de vanilie

3 linguri pline cu vârf nuci măcinate

5 linguri de zahăr (de preferat zahăr pudră)

Preparare:

Albuşurile, peste care s-a pus un praf de sare se mixează. Când se albesc şi arată ca omătul, se adaugă esenţa şi zahărul, câte o lingură, pe rând, amestecându-se continuu.

Când spuma stă băţoasă, adică nu se răstoarnă dacă întoarceţi bolul în care aţi mixat albuşurile cu susul în jos, adăugaţi nucile măcinate.

Amestecaţi uşor, cu o paletă, de sus în jos, apoi cu o linguriţă puneţi rotocoale de spumă pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Lăsaţi turtiţele să se odihnească la temperatura camerei, în tavă pentru 15 minute, timp în care voi aveţi deja cuptorul bine încins.

Puneţi turtiţele la copt, pentru aproximativ 10 minute, apoi lăsaţi-le să se răcească în cuptor, cu uşa întredeschisă!

Ideale la ceaşca de cafea, lapte sau capucino sau servite cu cremă de ciocolată!

Rapid, ieftin, ingeios şi gustos!

Reşetă oferită de Amelie – Reţete fel de fel…

Comentarii